“MUSSE” byder naturen kærligt indenfor

0
1048

Mødet med den danske natur har været omdrejningspunktet for albummets ti sange. “MUSSE” er en personlig historiefortælling om at udforske naturens mange sider, og opdage værdien i forholdet mellem menneske og dyr.

Bue fortæller:
”Sangene handler om det potentiale, der er for vores væren i verden, hvis vi retter blikket fra indadskuen til udadskuen på naturen, og de anderledes væsener som beboer den. Albummet er opkaldt efter vores gamle kat, som jeg holdt meget af. Hun optræder i samtale med sorte-katten, Sorte, på albummets sidste nummer, hvor de er blevet gamle, og sidder på en bænk, og taler ud om deres fortids kampe. Musse var privilegeret, men Sorte havde det meget svært.”

Albummet er indspillet og produceret i tæt samarbejde med jazzmusiker og producer, Jeppe Højgaard. Sammen slap de legen, det umiddelbare og ubevidste løs i Kjartan Bues gennemkomponerede alt.-country og folk sange. I et forsøg pa at drage numrene ind i en ny virkelighed, gav de sig til at eksperimentere med alle mulige fysiske og virtuelle instrumenter, som f.eks. et hjemmebygget mini-trommesæt af piskeris, vat og dosmersedler.

Lytteren kan forvente psych folk, Americana, Marrokanske rytmer og jazzede passager. Den stærke sangskrivning evner at bygge dybt originale broer mellem de globale elementer, samtidig med at sangene bevarer en klar fælles forankring i et nordisk, folkemusikalsk univers. Sangene er beriget med musikalske guldkorn fra trommeslageren Anders Vestergaard (Girls In Airports, Boujeloud, Jacob Anderskov), og bassisten Jakob Falgren (Savage Rose, BISSE, Mouritz/Hørslev), der bidrager til et særegent alt.-country-album, der rummer sit eget personlige univers. Samtidigt trækker det tra de til en bred vifte af kunstnere som Townes Van Zandt, Brian Eno, Leonard Cohen, og vores egen Aske Bentzon.

“MUSSE” er efterfølgeren til EP’en “Man Riding Backwards” (2012), som blev rost til skyerne af en lang række internationale anmelderblogs. Dette tidligere samarbejde med producer, Niels Henrik Egsgaard, (Sad Piano pa ”Anyines”) førte ogsa til singlen “Talk It Over With Mommy” (2016) som strøg til tops pa P3 barometeret i otte uger.

Kjartan Bue har tourne ret i store dele af Europa, fra opvarmningsshows for new orleanske Hurray For the Riff Raff og Bisse til solo-optræden pa La dame De Canton i Paris og koncert pa Avernax Festival.

“MUSSE” udkom den 11. december 2020, og distribueres af Believe Digital.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here