Maria Køhnke “If Only I Could”

0
1025
Maria Køhnke 2020 Fotograf: Tania Gibson

Den erfarne vokalist, sangskriver og producer Maria Køhnke er tilbage på den danske musikscene med tredje single-forløber til EP’en Don’t Look. Nummeret hedder “If Only I Could” og er en collage af moderne indie, elektronisk pop og oldschool rock’n’roll. Den udkom fredag d. 21. august med en musikvideo, der ligesom musikken er et billede på sammensatte elementer.

Maria Køhnkes musik er synthpop/indietronica med noter af både futurisme, garagerock og 80’er-hooks. I den setting er “If Only I Could” sin helt egen bastard: eksperimenterende, energisk, elektronisk.

Om singlen siger Maria selv:
“Nummeret er et genremæssigt eksperiment, hvor vi i produktion og sangskrivning både har været inspireret af gamle rock’n’roll-numre og af genre-mix som de ses hos f.eks. Lil Nas X og Prince”.

Maria har i de seneste år haft en lynkarriere inden for design, hvor hun har været nødt til at parkere musikken. Men en tilbagevendende trang til at lave musik igen betød, at Maria allerede et år før corona-pandemien gik i selvvalgt lockdown på tre måneder. Her prøvede hun at lukke ned for alt design-relateret arbejde, imens hun forsøgte at finde frem til sit “Paul Auster-moment”, hvor arbejderidentiteten var skrællet helt af. “If Only I Could” afspejler Marias egen refleksion over, om det man arbejder med er fedt og hvad der er vigtigst i det korte liv, man har:

“Teksten handler om at bryde fri af de normer, det moderne middelklasseliv dikterer. Vi bør være i dagdrømmer-mode langt mere af vores tid, end vi er i dag”.

Med dagens udspil følger en musikvideo, som er instrueret og animeret af det svenske animationsstudie Varelsen. Med sit eget collage-baserede udtryk er den et eksempel på video-produktion i corona-tid, hvor Maria og venner har filmet alle klip hjemme fra stuen.

“Videoen er tænkt som en collage, der både afspejler nummerets sammensatte produktion, men også hverdagens pres, hvor digitale platforme konstant afsporer os og gør os stressede. Vi har ladet os inspirere af musikvideo-klassikeren “Sledge Hammer” (Peter Gabriel) og tilsat et gammelt DOS-interface, hvis æstetik både er tiltrækkende simpel og forfærdelig på samme tid”.

“If Only I Could” er skrevet i samarbejde med Jarno Varsted (Straight from the Harp, Sandmen) og Christian Bech (Pleasure Machine, Cactus Circle). Hele den kommende EP Don’t Look har Maria produceret sammen med tidligere Turboweekend-keyboardspiller Anders Stig Møller, og den er mixet af svenske Fredrik Okazaki, som har spillet med Robyn og Röyksopp.

“If Only I Could” er ude dem 21. august 2020.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here