RAPSODI FOR DRØMMERE – Dogme-pop fra Jordens Kant

0
966

”Et liv i musik” er en frase som ofte bliver brugt, når musikere skal portrætteres. Når det gælder Bo Schiøler, er vendingen næsten en underdrivelse.

Den produktive sangskriver har flere end 850 sange ”på samvittigheden”, omkring 590 af disse er udgivet på LP, CD og DVD. Nu føjer Bo Schiøler yderligere 13 nye sange til den imponerende lange liste, når han udsender sit 6. album i eget navn den 23. oktober. Blot seks dage før han runder 75 år.

”Rapsodi for Drømmere – Dogme-pop fra Jordens Kant” indeholder 13 sange til “den modne dansker”. Det er sange om levet liv, til alle dem, der – ligesom Bo selv – stadig kan lide livet, som kan tænke, føle og handle – og som værdsætter sange, der udspringer fra deres egen erfaringsverden.

Schiøler har som altid meget på hjerte: her er finurlige portrætter, sange om livsbetingelser, når man kommer op i årene, social indignation. Glæde og sorg.

Albummet rundes af med “Hindbærbrus og Kragetæer”, der er en hyldestsang til forfatteren og forlæggeren Otto Sigvaldi (1943 – 2015). Alle numrene er pakket ind i melodiske melodier spillet af det altid veloplagte og velspillende band ”Skavankerne”.

I mere end 50 år har Bo Schiøler givet os en overflod af digte, sange og teaterstykker. De fleste kender ham bedst fra de 44 år, hvor han var sangskriver, dramatiker og kultur-indpisker for børn og unge fra Vesterbro Ungdomsgård. Og nu, siden 2014, står han som leder, komponist og frontmand for bandet Bo Schiøler & Skavankerne. Han er ustoppelig!

For selvom fødselsåret skriver 1945 er Bo Schiøler altid i gang. I gang med at suge inspiration, skrive nye sange, afholde koncerter og indspille CD’er. En beundringsværdig, livslang karriere som har indbragt ham et hav af priser. Han er bl.a. Ridder af Dannebrog, modtager af DJBFAs hæderspris, Martin Andersen Nexøs Æreslegat, Scherfig-Kirk-Gelsted Prisen, Gerda Prisen m.fl. På ”Rapsodi for Drømmere“ skærer han mere ind til benet end for 30-40 år siden og gør sig til talerør for bl.a. humanisme, solidaritet, sameksistens og ligeværd.

Bo Schiøler, der startede sin musikalske karriere som 13-årige som guitarist for Skiffle-orkesteret Rødderne, skriver i CD’ens forord: “Musikken bed sig fast. Blev en livslang passion. Et ægteskab for livet. En trofast partner. Jeg elskede musik … Og jeg elskede ord … Jeg blev en vaskeægte sangskriver. På Vesterbro Ungdomsgård og for Skavankerne … Til glæde – og eftertanke”.

Trods Bos snart 75 år, har sangene på `Rapsodi for Drømmere” en pågående, spændstig vitalitet, som ́ kunne være en ung mand værdig. Men dykker man ned i teksternes univers, er der en dybde, som klart udtrykker et modent tilbageblik, alderserfaring og levet liv.

Den 23. oktober udkommer sangbogen ”Seniorerne Synger” på Forlaget Underskoven. Sangbogen indeholder 40 originale sange om alderdommens udfordringer og lyse stunder. Disse nye sange er alle skrevet med stor humor og livslyst.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here