Sorgfuld samhørighed på smuk albumdebut

0
1051

Liva Mo debuterede i maj med singlen Grief – en modig og sårbar ballade om at være i sorg. 23. oktober albumdebuterer hun. Hele det kommende album CURA er skabt af følelser omkring sorg, heling og samhørighed.

Liva Mo er sanger og sangskriver, multiinstrumentalist, kirkesanger og yogainstruktør. Kirkegang var en del af opvæksten, og det var her – når orgelet spillede – at Liva fandt ind i musikken, som et andet rum, forbundet med intuition og samhørighed. Samtidig gav det grobund for eksistentielle tanker, og hun har fra helt lille stillet spørgsmålstegn ved livet, identiteten og væren.

Førstesinglen Grief tager afsæt i en af dage, hvor virkeligheden overhaler forestillingsevnen. Livas gudmor døde af kræft, hendes kusines mand blev trafikdræbt og hun selv blev faster – alt sammen på den samme kaotiske dag.

Kort efter begravelserne tog Liva i to måneders kreativ eksil på Island, hvor Grief blev til og lagde grunden for de sange, der udgør CURA.

”Sorgen over dødsfaldene i min familie greb en sorg med sig over de bedsteforældre, jeg har mistet eller aldrig mødt. Jeg gav den rigtig meget plads og på den måde blev der også plads til at hele”.

Opholdet på Island har på mange måder gjort en afgørende forskel for Livas sangskrivning. Oplevelsen af væren i Islands storslåede natur, elementernes samhørighed og roen til at mærke sig selv skabte unikke indtryk og fostrede grundindspilninger – mange af hvilke er med på den endelige udgivelse.

”Jeg er et spirituelt menneske og har altid været optaget af vores væren. For mig hænger troen og det spirituelle meget sammen med at være forbundet med naturen og med andre. Jeg tror på et sjæleliv, som man også kan høre i sangen Someday og har helt klart haft en forløsende oplevelse af at være i forbindelse med tidligere generationer og deres sorg i min proces med sangene på CURA.”

Opholdet på Island blev også afgørende for Livas beslutning om at udgive sine sange. Hun fandt sammen med flere andre kvindelige musikere og kunstnere på øen, og oplevede et støttende fællesskab uden konkurrence – og det gav hende modet til at tage springet ud i offentligheden.

Forud for albummet er kommet singlerne Grief og Never There. Lige inden albumrelease frigives Across the Water.

CURA udkommer 23. oktober.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here