Rasmus Walter drømte om en rød lavthængende sol

0
1155
Foto: Rita Kuhlmann

Det startede egentlig som en hyggelig godnatsang til sangerens to børn, men udviklede sig til et energisk og pulserende nummer om at glide fra hinanden. Rasmus Walters nye single er ude nu og følges op af et nyt album i starten af juli. 

Sidste år udsendte Rasmus Walter albummet “I Mit Blod” og bebudede ved samme lejlighed, at han arbejdede på endnu et album, der ville komme i 2021. Nu er den charmerende popsnedker er klar med singlen, “Jeg Drømte Om En rød Lavt Hængende Sol”, der er taget fra det kommende album, der er på gaden i juli.

Som den utraditionelle titel antyder, markerer sangen et lille retningsskifte for Rasmus Walter, der på nummeret har kastet sig over håndspillede, akustiske instrumenter og rendyrker samspillet med bandet. Dette spejles i videoen, der ledsager sangen, hvor Rasmus slipper energien løs med sit faste live band, der har været med ham siden han startede sin solokarriere for 10 år siden. Sangen er produceret af Nikolai Kornerup (Kvamie Liv, m.fl).

Fra godnat til brud 

Titlen og pulsen i verset på “Jeg drømte om en rød lavt hængende sol” opstod en aften da Rasmus Walter skulle putte sine to børn, og de gik i stå ved klaveret, der står uden for deres værelser: 

”Vi begyndte at skrive den her godnatsang sammen. Det var sådan den lange titel opstod, de synes den var sjov. Jeg fik puttet dem, men jeg kunne mærke at jeg slet ikke var færdig med klaverfiguren og titlen og gik ind og skrev videre bagefter. Her kom der noget mere alvorligt ind i sangen, der begyndte at handle om to mennesker, der er på vej væk fra hindanden. Måske fordi det er den absolutte modsætning til at fjolle rundt med sine børn inden de skal sove. Jeg er meget stolt af sangen og den betyder meget for mig. For mig er den også et eksempel på, at man kan noget andet kreativt, når man leger sig frem, uanset hvor det ender”, lyder det fra Rasmus Walter. 

Singlen er en forløber for Rasmus Walters sjette studiealbum, der får titlen “Oceaner Af Tid” og udkommer den 2. juli 2021.

Rasmus Walter 2001 – 2021

2021 markerer samtidigt året hvor Rasmus Walter kan han se tilbage på 20 år som en særdeles markant stemme i dansk musik. Det startede i 2001 med Grand Avenue, gik ind i næste æra med solodebuten “Rasmus Walter” fra 2011 og har givet ham en imponerende karriere med mere end 60 millioner streams, guld- og platinplader, radiohits som “Endeløst”, “Dybt vand” og “Verden i stå” samt adskillige udsolgte turnéer på samvittigheden.

Dette fejrer Rasmus Walter med en særlig jubilæumskoncert i Falkoner Salen lørdag den 27. november, der byder på besøg fra udvalgte gæster, de bedste sange fra en lang karriere og en forsmag på de næste tyve år.

Rasmus Walter har desuden annonceret en række jubilæumskoncerter i resten af landet.


EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here