NATASJA – “Til Banken 2007”

0
1454

Vi kender nok alle “Til Banken” med Tessa som feature sammen med Natasja og Karen Mukupa. Oprindeligt var det en sang, der var tiltænkt Natasjas album “I Danmark er jeg født”, med vers fra Natasja, Mukupa, DJ KCL og Angie – fire af de stærkeste kvinder på datidens danske musikscene – samlet på én sang. Og nu udkommer den – med de originale vers og de originale gæster – færdigproduceret af Pharfar og remixet af DJ KCL.

I 2007 skrev Natasja “Til Banken” sammen med Angie fra det århusianske Pimp-A-Lot crew, DJ KCL, som hun havde kendt siden midt ‘90’erne, og veninden Karen Mukupa, som hun havde haft duoen No Name Requested med. Sammen skrev de fire Danmarks første kvindelige posse track, som handlede om kvindelig empowerment og var en kraftig hentydning til behovet for en ændring af magtstrukturer i musikbranchen. Et emne som i den grad i dag stadig er aktuelt, men som dengang ikke blev regnet for noget eller rettere, ikke taget helt så alvorligt.

Karen Mukupa fortæller om først at udsende sangen med Tessa:
“Ideen med Tessa som feature gav rigtig god mening. Jeg havde været mentor for hende og sangen ville med Tessa nå ud til et nyt publikum. Desuden, har det altid været i Natasjas ånd at samarbejde med og hjælpe andre kvindelige artister. Og der skulle så åbenbart gå 13 år før den helt rette dukkede op”.

Angie fortsætter:
“Ideen bag sangen var også, at den skulle blive et mega hit, som vi piger kunne tage til banken – med alle pengene derfra, haha. Sangen endte med ikke at komme på Natasjas album. Produktionen på sangen var ikke blevet clearet og viben passede ikke helt ind. Vi tror også, at der er gået så lang tid, da tabet af Natasja har gjort for ondt og sangen har haft brug for at hvile. Denne version med de originale vers kommer nu, da der er mange der ved, at den eksisterer – og gerne vil høre den med de oprindelige vers og de oprindelige stemmer”.

Det blev desværre en af de sidste sange Natasja indspillede. Og musikken til sangen blev ikke helt færdig inden hun tog på den skæbnesvangre ferie til Jamaica. Planen var, at den skulle gøres færdig, når hun kom hjem igen fra ferien. Da albummet “I Danmark Er Jeg Født” blev færdiggjort med alle de sange, der lå klar, endte “Til Banken” i glemmeskuffen da indspilningen og produktionen var ikke færdig. 

KCL tilføjer:
”Natasja og jeg går tilbage fra 90erne. Hun har altid været sød til at invitere mig med op på scenen når hun optrådte, dengang jeg rappede. Til sidst i hendes levetid havde jeg et tæt samarbejde med hende i forbindelse med min gamle tøjbutik. At få æren at remixe nummeret er en stor gave, som jeg værdsætter rigtigt højt. Tak for alt Natasja. Du var en gave i mit liv”.

13 år senere er alle klar til at udsende den – som den var tiltænkt – med nyt beat fra Natasjas producer og ven, Pharfar, og med et remix af DJ KCL. Med de original vers som de blev skrevet og indspillet tilbage i 2007, og derfor titlen “Til Banken 2007”.

Kom så tøser!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here