Dansk/tyrkisk psych rock-kvintet TUHAF udsender debutalbum

0
665
Foto: Jens Lengerke

Det dansk/tyrkiske psych rock-band TUHAF med den karismatiske tyrkisk-fødte sangerinde Berrin Bas i front udsendte den 2. september, debutpladen “Mere Guld”.

Albummet består af syv sange produceret af Lasse Ballade (Konvent, Solbrud m.fl.) og bandets guitarist Kristian Haarløv, mixet og masteret af Jens Benz (Iceage, Powersolo) og bærer artwork af Ewa Mos.

TUHAF om deres nye udgivelse:

“Mere Guld er ægte G. Den handler om at skide på reglerne, være hudløs ærlig, sige de ting ingen tør at sige, omfavne fuck-ups, lægge sig fladt ned, vise det medmenneske vi alle er, og fjerne facader. Vi prøver bare at sige det som alle tænker. Fuck janteloven.”

Albummets seneste single “Hafla” udkom i start august sammen med en video (skabt af Ewa Mos), der i nummerets ånd (“Hafla” betyder fest eller fejring på arabisk) er en fejring af individet og de forskelligheder, som gør individerne unikke.

TUHAF spiller en håndfuld koncerter i efteråret, herunder Møn Festival den 10. september og en headliner-koncert på Hotel Cecil i København den 18. november.

TUHAF Live 2022

10.09.22 – DK – Møn Festival
28.10.22 – DK – Brøndby Strand, Rav
18.11.22 – DK – Kbh, Hotel Cecil

Sammensuriet af forskelligartede musikere og alskens stilarter – anatolisk folkemusik, indie-rock, free-jazz, danske viser og US roots rock bliver på forunderlig vis til lyden af TUHAF. Bandet startede i 2013, udgav sin første EP “Gölgeden” i 2019 og har siden dengang spillet et hav af koncerter i Danmark, Skandinavien og Tyrkiet, og nu er TUHAF altså klar med sit første album “Mere Guld”.

Selvom TUHAFs tekster er og bliver Kærlighedspoesi, er det ikke glædesstrålende sange om forelskelse, som bandet gør sig mest i. Det er snarere bruddet, sorgerne, konflikterne og de tunge savn, der bliver behandlet i teksterne. På “Mere Guld” hører man blandt andet om bedrag blandt venner, forlist kærlighed, misbrug, mentale lidelser, psykisk sårbarhed, abort og endda om en konflikt internt i bandet

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here