Debutalbum fra Esben Kronborg ude

0
1182

Esben Kronborgs selvbetitlede debutalbum på dansk, placerer sig solidt i den danske sangskrivermuld et sted mellem Michael Falch, Carl Emil og Rasmus Walter med referencer til udenlandske navne som Bruce Springsteen og War On Drugs. Der er højt til loftet og dybt at falde i de nærværende tekster om livet på landevejen, savn og troen på mere.

Albummet er produceret af Lars Skjærbæk, som Esben har arbejdet sammen med siden debutalbummet Trumpets fra 2014. Da indspilningerne af albummet begyndte, var overskriften ”ringende guitar riffs, noget man kan danse til og noget som er fedt at spille live”. Albummet skulle være vedkommende og fortælle historien om en travl musiker med store drømme, ambitioner og sult på livet, samtidig med at der er et familieliv, der skal hænge sammen med tre børn. Esben siger selv om det at skrive sange: “Jeg skriver for at huske. Jeg skriver for at minde mig selv om, hvad jeg har lært af livet indtil videre. Jeg skriver for at blive klogere på mig selv, og jeg skriver for at komme videre, og fordi jeg ikke kan lade være.”

Åbningsnummeret Lad Os Mødes Et Sted I Nat (når den sidste er gået hjem) sender med sine catchy hooks og en fængende melodi albummet godt afsted. Det var det sidste nummer, der blev indspillet, indimellem trommetakes i Viktoria Studio på Vesterbro. “Nummeret skrev næsten sig selv, der gik ikke mere end 10 min, så var det stort set færdig. Så sendte jeg det til Lars, som synes vi skulle klemme det ind når vi alligevel havde en trommesession”. Klavervirtuosen Palle Hjorth lagde med et klassisk E-street Band klaver sidste hånd på det, der skulle vise sig at være en spændstig lille rocksang om drømme og modet til at gå mod strømmen.

Når Lysene Går Ud er skrevet til Esbens kone Louise, som han blev gift med sidste år. Han sang den til deres bryllup og har sidenhen sunget den til en række vielser. Den har vist sig at gå rent ind hos de fleste og er hurtigt blevet en publikumsfavorit live. Med sit hvide reggaebeat fortæller den historien om fristelserne på landevejen og om hvor svært det kan være at stikke snuden hjem, når lysene går ud. Nummeret er co-produceret af Max Hegaard Kirkeby, som spiller synth og guitar i Esbens liveband.

Troende Tvivler lukker albummet med linjen “tiden den flyver, men vi har den endnu”. Sangen handler om, at vi alt for ofte har så travlt med at skulle nå det næste og derfor glemmer øjeblikket – det, der er lige foran os, men at det aldrig er for sent at sadle om. Esben har fået 4. årgang på Stensballeskolen i sin hjemby Horsens til at synge kor. Han har som tak for dette lovet at komme og spille til morgensang på skolen, når albummet er ude.

Musikere:
Jesper Elnegaard: trommer
Birk Nevel: trommer
Troels Skjærbæk: bas
Lars Skjærbæk: guitar, synth og kor
Max Hegaard Kirkeby: synth, guitar og kor
Palle Hjorth: keys og orgel
Esben Kronborg: vokal, guitar og kor

Tekst og musik af Esben Kronborg
*Fjenden I Mig co-written af Marcus Winther-John
Produktion af Lars Skjærbæk
Mixet af Peter Iversen (Viktoria Studio)
Master af Peter Iversen (Viktoria Studio)

Album tracklist:
(Lad Os Mødes Et Sted I Nat) Når Den Sidste Er Gået Hjem
Dybt Vand
Silende Regn
Når Lysene Går Ud
Fjenden I Mig
Lang Vej Hjem*
Stikkende Savn
Se Dig Ikke Tilbage
Troende Tvivler

Lyt til albummet her

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here