Single, debutalbum og live annoncering fra art-pop talentet GRO

0
488
Foto: Daniel Siim

GRO har med sine to første singler skabt stor opmærksomhed omkring sin elektronisk inspirerede artpop, tekniske overlegne koncerter og et stærkt univers, der tackler følelserne efter hendes mors selvmord. Nu er hun klar med tredje single, nye livejobs og annoncerer samtidig sit debutalbum.

Bag GRO er musiker og producer Julie Møller Christiansen. Med sin modige avantgarde-pop har hun med komet fart fået plantet sine tre bogstaver solidt i den danske upcoming scene. Den 29. oktober udkommer hendes debutalbum, som handler om tiden efter hendes mors selvmord. Albummet er skrevet i løbet af 2019 og 2020, hvor Julie i perioder isolerede sig i sit hjemmestudie med LP’er og billeder fra forældrenes ungdom for at bearbejde oplevelsen og skrive sange om tankerne.

Albummet har titlen Columna og indeholder ni sange, som er instrumenteret med en afbalanceret vekselvirkning mellem tunge og lette elektroniske teksturer, Julies melodiske og vægtløse vokaler og forskellige strengeinstrumenter fra Julies barndomshjem, hvor folk fra 70’erne blev spillet flittigt på grammofonen og i forældrenes ungdomsband. Albumtitlen betyder søjle/rygsøjle på latin og på albummets trackliste finder man flere latinske betegnelser og tal med relation til titlen.

“Sangene på Columna afspejler en tid, hvor jeg, efter at have mistet min mor, skulle arbejdet med at opbygge et fundament/rygrad, som kunne udfylde den ubetingede kærlighed og støtte, som hun repræsenterede. Dét, at se min mor gå igennem et hårdt sygdomsforløb har sat mange tanker i gang både i forhold til, hvordan jeg bedst muligt kan ruste mig selv og mine omgivelser til at kunne håndtere livskriser, men også i forhold til at huske at prioritere at nyde tilværelsen og de gode ting, der sker, mens jeg stadig kan”, forklarer Julie.

De to første singler fra albummet “Fade In Time” og “In The Woods” udkom i foråret 2021. Begge singler fik airplay i dansk og international radio og “In The Woods” opnåede en 4. plads på Soundvenues Top Tracks. 

Den 10. september udkom singlen “One Two Free Fall” i anledning af International Suicide Prevention Day. Sangen er bygget op omkring Julies vokal og harpe og lydbilledet  er en smule større og mere løssluppent end på de to første singler. Med sangen ønsker Julie at sætte fokus på vigtigheden af at tale om selvmord og de emner, der kan være svære, men vigtige at tale om, hvis man selv eller en person tæt på oplever at få selvmordstanker. I musikvideoen til sangen optræder Julie og hendes harpe i samspil med forskellige optagelser af væltende vandglas – et symbol på den forløsning, det kan give, når der gives plads til at tale om ting, der er svære. I forbindelse med singlen udgiver GRO også en livevideo med en akustisk version af “One Two Free Fall” spillet sammen med GRETA.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here