iomfro opfordrer alle til at turde at være følsomme og anti-ekstreme med ny spydig single

0
923
Foto: Mads Emil Smed Kjær

Den aarhusianske pop-artist iomfro fanger Aarhus i morgenlys og udgiver singlen ”jeg føler” lige op til SPOT Festival, hvor hun skal optræde som et af de nye danske navne. jeg føler er et eftertænksomt, indadvendt popnummer om at græde uden at vide hvorfor. Singlen er en opfordring til at turde være ærlig overfor sig selv og andre – også når man føler sig sårbar eller uenig, usikker eller uforstående.

Generelt forsøger iomfro at bryde med at leve op til de gængse forventninger af en pop-artist. Hun søger ikke den perfekt producerede lyd, og ”jeg føler” består både af organiske guitar- og baslinjer spillet af iomfros musikere, samt klaverfigurer med lavkvalitets midi-lyd og sløve samplede trommer med billig reverb, som Alma Kjær selv har lavet hjemme på pigeværelset i Aarhus. Den umiddelbare og uprætentiøse tilgang til at lave musik kombineret med et tæt samarbejde med guitarist Alfred Lykke, bassist Anton Grøn og producer Andreas Murga har givet nummeret en fintfølende, men samtidig kantet og ærlig lo-fi indie-pop lyd.

Med singlen ”jeg føler” sætter iomfro ord på, at man godt kan have det okay, selvom man til tider kan føle sig sårbar eller forskellig fra andre. I omkvædet synger iomfro ”I siger, jeg føler for meget. Jeg føler, I siger mig for lidt” – en spydig og ukonstruktiv reaktion på at føle sig anderledes eller uenig med andre.

Om ”jeg føler” siger Alma Kjær Agergaard:
”Jeg oplevede at føle, at jeg skulle have nogle bestemte behov og drømme, som jeg måske ikke havde. Det er ærgerligt, hvis en kaffeaftale med vennerne medfølger et pres om at kunne fortælle om alle de nye spændende tinder-dates, man har været på siden sidst og vilde rejseplaner, man har lagt for sommeren, hvis man i virkeligheden ikke har haft lyst eller overskud den sidste måned. Det er så befriende, hvis vi tør sige hinanden lidt imod eller sætte ord på, hvor vi er forskellige, eller hvad vi har svært ved eller tvivler på”.

iomfro vil gerne give den popkoncert, hvor der er plads til at være både anti-ekstrem og følsom, men også spydig og kritisk. Hun dyrker en aarhusiansk jordbundethed, som hun forsøger at have med i alt fra sin hverdagslige sangskrivning til sine håndholdte musikvideoer og pressebilleder uden make-up, og som kan opleves i en ærlig live-optræden på SPOT Festival 2021.

Om iomfros seneste singleudspil skrev Soundvenue: “Aarhusianske Alma Kjær Agergaard debuterede i marts med singlen Ægte kvinde, og nu følger hun op med endnu en blændende både afdæmpet og euforisk popsang, der følsomt, klogt og sjovt behandler generation z’s problemstillinger og tanker” og Politikens Lucia Odoom skrev: “Jeg glæder mig til, at vi endelig må danse til sange som denne”.

Musikvideoen til singlen ”jeg føler” har det lidt som en scene fra en aarhusiansk SKAM-serie. Vennegruppen slentrer hjem fra privatfesten med babybites og kakaomælk fra 7/11, mens solen står op over Sjællandsgade i Aarhus’ øgader. iomfro og alter-egoet danser/koreograf Ida Hørlyck slutter på den ikoniske ”hipsterhøj” i Aarhus, der netop er samlingssted for alle de teenagere og ungvoksne, der ikke mødes privat hjemme på værelset fredag aften, men bevidst mødes dette offentlige sted for at blive set sidde og drikke øl i det samme tøj.

Musikvideoen er den afsluttende i en trilogi udviklet og produceret af musiker Alma Kjær Agergaard (iomfro), danser/koreograf Ida Hørlyck Thomsen, TV-Medietilrettelæggerstuderende Stine Maria Risvang Muurholm og fotograf Mads Emil Smed Kjær. Trilogien er første farverige indblik i iomfros univers og sætter bl.a. blik og øre på det at være ung og til tider ensom i flokken. Det er bare en smagsprøve på, hvad iomfro kommer til at folde ud som artist – og det sker bl.a. på SPOT Festival 2021.

”jeg føler” udkom på alle streamingtjenester fredag d. 10. september 2021.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here