Sjællandske stjernefrø klar til sejr over sundet

0
1389

6 danske artister gør sig klar til at møde de svenske kollegaer i musikkonkurrencen Popkorn Nordic. Men inden turen går over sundet, skal det stærke felt fra Musikmetropolen dyste om 2 finalepladser. Det sker på Kulturværftet i Helsingør, der er en af initiativtagerne bag den dansk/svenske dyst.

Jurymedlem under de tre indledende runder, Ihan Haydar, kendt fra bl.a. bandet L.I.G.A, udtaler efter første indledende runde:

”Jeg vidste ikke, om det var musikere, der har udgivet noget før, eller om det var amatører. Flere af artisterne har jeg lyst til at gå hjem og tjekke ud. Jeg synes, det var ret fedt. Ret fede sange, ret fede melodier og tekster. De er pissedygtige, de kan gå hele vejen.”

Popkorn Nordic er Sjællands og Skånes nye og ambitiøse dansk/svenske band- og artistkonkurrence. En musikkonkurrence på tværs af genre og alder. Det eneste krav er, at der er tale om original musik. Først var de 50 ansøgere, så blev de til 15 deltagere, og nu er de 6 udvalgte semifinalister, der skal kæmpe om, hvem der skal repræsentere Sjælland i finalen på The Tivoli i Helsingborg.

Onsdag den 10. april 2019 vil luften emme af både forventninger og nerver, når de 6 danske artister går på scenen på Kulturværftet. Publikum vil opleve både soulpop, R’n’B og alternativ rock.

De 6 semifinalister er:

Aureola – R’n’B mellem det storslåede og intime
WIDE – elektronisk soul/pop duo
Alexander Woods – håndspillet soulpop med hjerte og guitar
Soren Emil – R’n’B med gode melodier i front 
Provins Projektet – glade beats og god stemning med fokus dansk 90’er-hiphop
Sparkhouse – alternativ rock med tydeligt nordisk islæt.

Hvem går videre?

Det er publikums stemmer og juryens vurdering, der tilsammen afgør, hvilke acts der skal videre til semifinalen i maj på The Tivoli i Helsingborg. Juryen består af musiker Ihan Haydar, pladeselskabsejeren Kristoffer Rom, musikredaktør på Kulturværftet/Toldkammeret Rasmus Schrøder og Casper Skovgaard fra bl.a. Helsingør Festival. Steffen Westmark, kendt fra bandet The Blue Van, er aftenens konferencier.

Kendt svensk musikkonkurrence rykker ind på dansk territorium

Popkorn er oprindeligt en svensk musikkonkurrence, som i næsten 20 år har givet ambitiøse og talentfulde bands og artister i Vestskåne en scene som platform til at udvikle sig uden for øvelokalet. Nu har Kulturmetropolen og Musikmetropolen sammen med svenskerne udvidet konceptet til Sjælland, så lokale bands og artister kan lægge musikalsk arm med de svenske kollegaer.

Præmierne er lønnede festivaljobs på Helsingør Festival 2019 og Helsingborg Festival 2019 og et skræddersyet coachingforløb.

Men Popkorn Nordic handler ikke kun om at vinde. Projektet handler også om at udvikle sit musikalske talent. Derfor modtager alle deltagende bands og artister coaching fra den danske og svenske musikbranche undervejs. Tilsvarende har alle bands og artister, der har ansøgt om at være med i Popkorn Nordic, fået tilbudt at deltage i en netværksdag, hvor de kunne høste tips og tricks fra nogle af musikbranchens skarpeste profiler.

Popkorn Nordic – semifinale
Kulturværftet, Helsingør 
Onsdag d. 10. april 2019 kl. 19.30 – dørene åbner kl. 18.30.
Billetter i forsalg på https://kuto.dk– 55 kr.
Billetter i døren – 60 kr.

Følg med på Facebook: https://www.facebook.com/popkornnordic

Yderligere information om POPKORN NORDIC: Dorte Hartmann, projektleder i Musikmetropolen, dortehartmann@roskilde.dk, tlf. +45 2166 9669

POPKORN NORDIC er et samarbejde mellem Kulturmetropolen – Festivaler og Event og Musikmetropolen (DK), The Tivoli (SE), Studiefrämjandet (SE) og Kulturværftet (DK), Gimle og INSP! (DK), Tapperiet (DK), Richter (DK), Helsingør Festival (DK) og Helsingborg Festival (SE).

Musikmetropolen er en del af Kulturmetropolen; Danmarks største kulturaftale mellem 14 sjællandske kommuner og Kulturministeriet.

Hvad er Musikmetropolen?

Musikmetropolen er først og fremmest 13 kommuners ja til et stærkt regionalt partnerskab og samarbejde om en fælles vision og indsats for musikken.Visionen er at skabe en sammenhængende musikmetropol med gennemslagskraft regionalt, nationalt og internationalt. Musikmetropolen er et geografisk område, hvor vi bor relativt tæt på hinanden – og på hovedstaden.De medvirkende kommuner i Musikmetropolen er Albertslund, Ballerup, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Ishøj, Køge, Roskilde, Rødovre.

Yderligere information om Musikmetropolen: Projektchef Marianne Fruergaard, Tlf. 30 84 12 32. E-­‐mail:mariannef@roskilde.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here