Skarp pop på fransk fra danske Télé Rouge

0
1918

Una Skott er tilbage i front for Télé Rouge og klar til at indtage 2020-21 med nye skarptskårne synthpop sange på fransk.

Télé Rouge er nattedisco i Paris, det er kærlighed med astronomisk kraft og det er dekadent erotik. I et univers inspireret af franske artister som Christine and the Queens, Yelle og Charlotte Gainsbourg udlever Una Skott med glødende passion sin drøm om at slå sit navn fast i Frankrig, som i Danmark.

”Da jeg var yngre, ønskede jeg virkelig inderligt, at jeg var fransk. Jeg levede mig helhjertet ind i det franske liv. Jeg så franske film, hørte fransk musik, læste fransk, drømte på fransk og flyttede til Frankrig, så snart jeg kunne. Den franske Una er nok stadig lidt mit alter ego”, fortæller Una Skott.

I Danmark er det en sjældenhed at høre sange på fransk. Og hos en kunstner uden fransk ophav er det helt uhørt. Unas udtryk er med andre ord enestående – som var det skæbnebestemt ved navngivningen, at hendes vej fra Bornholm og ud i verden skulle banes af vilje og mod til at skille sig ud.

Una er sideløbende med Télé Rouge liveguitarist og har flankeret bl.a. Fallulah, Nana Jacobi og Martin Hall på deres turnéer.

Ep’ens titel “38 °C”  er et billede på sangenes tema; en febertilstand, som kun begær, savn og lidenskab kan frembringe. Der lægges ikke skjul på at både lyd og stemning er befrugtet af franske, erotiske kærlighedsfilm fra 80’erne, som f.eks. Betty Blue.

Det nye materiale er skarpt i sit dansable udtryk, som blander fortidens inspirationskilder med fremtidsvisioner og lander et sted, hvor tiden vil vise, om det er nutid eller tidløshed, trioen rammer.

Sangene er skrevet og komponeret af Una Skott, Christian Peter Sekjær og Anders Mortensen i samarbejde med Rune Borup (Jacob Bellens, Vinnie Who m.fl.), som også har produceret sangene.

Bandet har tidligere udgivet to albums: Una presente: Télé Rouge og Transformation

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here