Rumpistol – After The Flood

0
1000

Efter udsendelsen af den smukke single “Aurolac” er komponist Jens B. Christiansen nu klar til at udgive sit album “After The Flood” under navnet RumpistolKunstnerener kendt for sin elektroniske musik, men efter en slem stress-burnout har han været nødt til at trække stikket. Og det er der kommet denne akustisk baserede og neoklassisk-inspirerede plade ud af. 

Jens B. Christiansen har i sin 17 år lange karriere som musiker primært fokuseret på elektronisk musik. Men pludselig fik han hovedpine og voldsom kvalme af at se på computerskærme, og var tvunget til at arbejde på en helt ny og langt mere minimalistisk måde. De 12 nye kompositioner på “After the Flood” er således alle sammen skabt ved et klaver, hvilket har været givende, både terapeutisk og kunstnerisk. 

Det skinner igennem på pladen, som føles opløftende og æterisk, men samtidig er håndgribelig og nærmest taktil på grund af brugen af organiske, ikke-elektroniske instrumenter og teksturer. 

I forbindelse med “After The Flood” holder Rumpistol og hans nydannede kvartet – som udover ham selv består af Line Felding (cello), Maria Jagd (violin) og Kristian Hoffmann (lap-steel guitar) – release-koncert på KUBE d. 24. oktober, hvor man kan se frem til en aften i det neoklassiske og cinematiske tegn.

“After the Flood” har release den 23. oktober 2020 via ØEN Records.

Om kunstneren

Jens B. Christiansens værker er drevet af hans søgen efter at skabe skønhed og nysgerrigt lokke nye lyde frem. Siden udgivelsen af hans selvbetitlede debutalbum i 2003 har Rumpistol udgivet yderligere fem album og otte EP’er og spillet koncerter i store dele af verden. Han har samarbejdet med kunstnere som Bill Laswell, Ane Trolle og MØ, og han har også komponeret musik til film, spil og teater- og danseforestillinger. I 2004 spillede BBC-radiolegenden John Peel Rumpistol i radioen for første gang, og i 2016 blev hans musik brugt under den enorme åbningsceremoni til handicap-OL i Rio de Janeiro. Rumpistol har også spillet koncerter på blandt andet Roskilde Festival og Mutek i Canada, og i de senere år har han turneret i USA flere gange. Jens B. Christiansen vandt, sammen med sit band Kalaha, en DMA Jazz Award i 2017 og Carl Prisen i 2019. Han har siden 2003 også drevet pladeselskabet Rump Recordings. Her udgiver han primært danske kunstnere, og selskabet har nu mere end 40 udgivelser i ryggen.

Om “After The Flood”

Rumpistolsnye musikalske retning er forfriskende og spiller godt sammen med de elementer, der for hans fans vil være velkendte. Melodierne bølger frem og tilbage og vikler sig om hinanden på den der særlige ‘Rumpistolske vis. Musikken peger fremad (og måske endda også himmelstræbende opad), men den vækker også mindelser om kunstnerens tidligere værker, som for eksempel strygerne på ”Beito” fra hans album “Dynamo”.

Ligesom hos ligesindede komponister som Nils Frahm og Max Richter er den musikalske kerne i “After the Flood” klaveret, men Jens B. Christiansen inddrager i sine kompositioner også andre musikere til at medvirke på hans neoklassiske post-katastrofe-værker. Ensemblet på “After the Flood” består af Line Felding (cello), Maria Jagd (violin/bratsch), Kristian Hoffmann (lapsteel-guitar), Mike Sheridan (cristal baschet), Povl Kristian (sav), og Anna Juuliska Nykvist (tværfløjte). 

Jens B. Christiansen har også indarbejdet optagelser fra sit hverdagsliv ved hjælp af analoge medier som spolebånd, VHS- og kassettebånd og ASMR-triggers som blid hvisken. Det betyder ikke, at “After the Flood” blot er ren afslapningsmusik. Selvom musikken er behagelig, er dette album en både gribende og tankevækkende lytteoplevelse.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here