Stine Klingsten udgiver singlen “Dage”

0
972
Foto: Malthe Dahl Bennedsen

Som 8-årig mistede den prisvindende århusianske sangskriver Stine Klingsten sin mor, og det har i den grad sat sit præg på hendes og familiens liv. Den 19. november udgav hun singlen “Dage”, som handler om at komme videre, selvom det føltes umuligt ovenpå så traumatiserende oplevelse.

Folk-pop-musikeren Stine Klingsten husker tydeligt de følelser, der fulgte i kølvandet på morens alt for tidlige død. Dagene var lange og grå, og til tider føltes det som om, livet nærmest var gået i stå, forklarer den prisvindende musiker fra Aarhus. “Men livet går jo videre, om man vil det eller ej”, fortsætter hun.

For nylig oplevede Stine, at en bekendt mistede et barn, og det blev kimen til den sang, der nu bliver andensinglen forud for det debutalbum, hun udgiver i 2022:

“For mig handler “Dage” om at komme videre, selvom man virkelig ville ønske, man kunne tage himlen og stjernerne ned og hive personen tilbage til livet. Men det kan man bare ikke”, fortæller Klingsten og peger på omkvædslinjerne: ”Hvis bar jeg ku’ komme tættere på, så hev jeg himlen ned”, hvis melodik på en og samme tid rummer det melankolske og den optimisme, hun insisterer på at holde fast i.

Alting Fortsætter

“Alting fortsætter jo, selvom man ikke har lyst til det. Dagene går videre, selvom man ikke kan overskue det. Men man kan ikke stoppe med at leve, når man mister. Hvis man forestiller sig, at man sidder i den mørkeste del af sit liv, men lyset omkring en bevæger sig alligevel – det er det sangen handler om”, siger Stine Klingsten, der håber, at andre, der står i samme situation, kan finde håbet og troen på, at det er muligt at leve et meningsfuldt liv efter så meningsløs en oplevelse, det er at miste et barn eller en forælder alt for tidligt.

Med vekselvirkningen mellem sangens skrøbelige vers og det potente omkvæd illustrerer den jyske sangerinde de følelsesmæssige udsving, teksten beskriver. Sangen emmer af en musikalitet, som kun er ganske få artister forundt. Klingstens karakteristiske vokal strækker sig fra de nærværende og nærmest hviskende vers til det buldrende omkvæd, hvor hendes klang momentvis leder tankerne hen mod Grace Potters kraftfulde vokalkapacitet.

“Dage” er produceret af guitarist og producer Thomas Fleron, mens sangens legende og melodiøse basgang spilles af Troels Skjærbæk. Johan Stene Brendstrup står bag den cello, der danner det yndefuldt flydende bagtæppe i store dele af sangen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here