TERMINALIST udgiver thrashende ny video til “Estranged Reflection”

0
651

Den forgangne maj udgav den danske hyperthrash-kvartet Terminalist deres debutalbum “The Great Acceleration” – et ambitiøst udbrud af af aggressiv og progressiv sci-fi metal, der opererer inden for dromologiens konceptuelle ramme, en hastigheds-teori fremført af den franske tænker Paul Virllio.

Efter videoer til albummets to singler har bandet nok engang skabt et visuelt akkompagnement til deres musik i samarbejde med instruktør Johan Von Bülow, denne gang til albumtracket “Estranged Reflection”. Sanger og guitarist Emil Hansen reflekterer over videoen:

“Hvor narrativet på “The Great Acceleration” handler om en civilisation, der transporterer sig længere og længere ud i rummet, meget lig vores tids milliardærer, er album-videoerne gået i den modsatte retning: Vi startede i makroperspektiv på “Relentless Alteration”, landede på Jorden i “Terminal Dispatch” og nu, i “Estranged Reflection”, slutter rejsen i øvelokalet, hvor albummet blev skrevet.

Terminalist er blevet annonceret til SPOT Festival i Aarhus den 17. september og ligeledes et headliner-show i Pumpehuset, København den 23 september sammen med sludge-metallerne i Dirt Forge og Dying Hydra. Flere shows i Danmark og også i udlandet er ved at blive planlagt og annonceres i de kommende måneder.

Verden domineres af hastighed. Og som hastigheden driver historien frem, accelererer den bestandigt i en selvforstærkende dynamik. Sådan lyder den grundlæggende påstand i dromologien, en hastighedsvidenskab udformet af den franske filosof Paul Virilio (1932-2018). Det er den grundidé, det nye dansk-amerikanske sci-fi thrash metalband Terminalist baserer deres musikalske univers på.

På debutalbummet “The Great Acceleration” griber de fat i dromologiens tankesæt og tilfører den deres egne science fiction-fantasier, når de beskriver en verden i opbrud og en klode i sammenbrud, der forlades til fordel for en kolonisering af rummet.

Terminalist blev dannet i 2018 og debuterede året efter med EP’en “Abandon All Liberties”, som i 2020 blev fulgt op af singlen “Voyagers”. Det fire mand store band rækker tilbage til 1980’ernes traditionelle og tekniske thrash metal og fusionerer det med black metallens blastbeats, dødsmetallens growlvokal og prog rockens storstilede koncepter. Resultatet er et udtryk, som er retro i sin appel og moderne i sin sammenblanding – og som gruppen har døbt hyperthrash.

Bandet følger thrashens tradition for samfundskritik og fremtidspessimisme, når de med dromologien beskriver teknologiens dobbelthed og undersøger Virilios filosofiske tese om, at opfindelsen af skibet også var opfindelsen af skibsvraget.

Samtidig viderefører de en tråd blandt nyere bands, der bruger metallens monstrøsitet til at illustrere det nuværende samfunds afvikling til fordel for et nyt, der fremstår både spekulativt og sandsynligt. Det sker i en musik, der er aggressiv, hurtig, melodisk og dynamisk – og som med sine kunstneriske ambitioner og konceptuelle tyngde rækker langt ud over de danske grænser.

“The Great Acceleration” er indspillet og produceret af Lasse Ballade (Alkymist, Deiquisitor, Slægt, Orm m.fl.) i københavnske Ballade Studios i løbet af sommeren 2020 masteret af V. Santura (Triptykon, Dark Fortress) i tyske Woodshed Studio, og artworket er skabt af Ryan T. Hancock.

Albummet udkom den 7. maj 2021 på vinyl, bånd og digitale formater via Indisciplinarian, og de fysiske formater – herunder vinyl-udgaverne limiteret til 300 sorte og 100 røde eksemplarer.

TERMINALIST live 2021

17. september 2021 – Aarhus, Train, Spot Festival
23. september 2021 – København, Pumpehuset (m. Dirt Forge & Dying Hydra)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here