Morten Christensen indtager Vesterbro på “Jackie”

0
573

I bedste Californication-stil indtager Morten Christensen Vesterbros gader og hustage i musikvideoen til den nye, livsbekræftende single “Jackie”, som udkommer den 10. september. Denne gang er han i ledtog med selveste Nikolaj Nørlund og det utroligt velspillende “Band Uden Navn”.

Det har været et produktivt år for den odenseanske sanger og sangskriver Morten Christensen, der tidligere i år udgav det anmelderroste album “Hvor Alting Begynder”. Allerede nu er han klar med den livsglade førstesingle “Jackie” fra den kommende EP.

Coronapandemien blev brugt flittigt i Saunastudiet på Frederiksberg i samarbejde med produceren og musikeren Nikolaj Nørlund, hvis navn nok ringer en klokke hos de fleste, der har fulgt med på den danske musikscene de sidste 25 år. Som producer har Nørlund stået bag en perlerække af moderne klassikere, og derfor var det en stor ære, da han takkede ja til samarbejdet, forklarer Morten Christensen, der havde drømt om det i mange år.

Selv siger Morten, at sangene på den kommende EP er langt mere “happy-go-lucky” end hans tidligere udgivelser. Perspektivet er tilmed vendt på vrangen, og det har affødt et nyt take på hans sangskrivning, der nu i langt højere grad end før kigger udad mod verden, som Morten oplever den.

Musikalsk er der hentet inspiration fra nogle af musikhistoriens helt store ikoner fra både ind og udland, og det kan bl.a. høres på den Rolling Stone’ske percussion, der spiller en hovedrolle og skaber fremdrift i sangens lydbillede fra start til slut.

“Søster Ray Madelaine” og “Johnny med de øjne blå” er blot to af karaktererne i det Kim Larsen’ske persongalleri, som portrætteres i sangen, hvis hovedrolle indtages af den utilregnelige vesterbroer “Jackie” – du ved, ham der banker dig gul og blå, hvis du ikke passer på.

Og Vesterbro er netop lokationen for den Californication-inspirerede musikvideo, der udkommer til sangen. Med et gammelt kamera i hånden og en lille promille indenfor den gule skjorte huserer Christensen som en anden Hank Moody på gaderne, som til daglig indtages af karaktererne i Jackies univers:

“Måske er det i virkeligheden de her karakterer, der har fat i den lange ende. Jackie er en hyldest til skævhederne i samfundet. Til dem vi trækker på smilebåndet af, men samtidig er lidt misundelige på. Skævhederne. Originalerne.”, lyder det fra Morten Christensen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here