Tine Mynster: “Mere end før”

0
1404

”Jeg gik på et øjeblik fra at være lykkelig uvidende til at være ulykkelig vidende omkring mit helbred. Fra da af blev alting forandret for altid. I den grad også mig selv.”

Sådan lyder det fra sanger og sangskriver Tine Mynster, når hun skal forsøge at beskrive et kapitel af sit liv, som hun ikke troede, hun skulle have, men som ikke desto mindre blev skrevet ind i hendes livsbog, da hun i 2017 blev syg med brystkræft og måtte igennem flere operationer og kemobehandling.

I dag er Tine erklæret fuldstændig kræftfri og rask. Hun føler sig heldig og er dybt taknemmelig, for det er desværre ikke alle, der oplever at komme godt igennem en livstruende sygdom.

På sin aktuelle single ”Mere end før” har Tine lukket op for det inderste rum i hjertekammeret og valgt at sætte dette personlige kapitel af sit liv på vers. Og det er der flere grunde til.

En af dem er, at hun ønsker at bidrage til en større åbenhed omkring alvorlig sygdom – og det i håbet om, at vi kan få et fælles sprog og en forståelse for de sygdomsforløb og kriser, mange danskere hvert år rammes af. For på den måde kan vi endnu bedre støtte og hjælpe hinanden.

”Kræft kan være svært at tale om. Svært at dele med andre, svært at favne, svært at røre ved. Så jeg håber, at jeg ved at fortælle min historie i sangen, kan hjælpe andre med også at turde tale om det,” siger Tine, der samtidig har et brændende ønske om, at vi alle husker at gå til lægen, når tvivlen melder sig. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

”Mere end før” skrev Tine under sit sygdomsforløb. Mens Tine var syg, blev der ellers ikke skrevet og spillet meget musik i hjemmet på Alrø, for Tine kunne ikke holde ordentligt om sin guitar i halvandet år, og energien var ganske enkelt ikke-eksisterende. Hun var for tom til alt andet end at blive rask.

“Jeg elsker
Jeg håber
Jeg lever
Jeg er her meget mere nu”

Således lyder tekststykket til outroen på ”Mere end før”, der rent musikalsk er et nærværende og guitarbårent popnummer.

Outroen kom først til, da Tine under coronaen gik i studiet for at indspille numrene til det kommende album sammen med sit faste hold af dygtige musikere, der blandt andet tæller hendes søn, guitaristen Johannes Hieronymus Mynster og hendes mangeårige producer-og musikermakker, Tom Kræmer Lindby.

Det betyder, at sangen rummer stemninger, refleksioner og toner, der både har direkte aftryk fra tiden, hvor hun var livstruende syg og aftryk fra 2021, hvor hun fire år efter sygdommen føler sig stærkere, mere modig – ja, mere end før på snart sagt alle parametre.

Horisonten er ny, mener Tine, men intet bliver nogensinde som før, når man har stået ansigt til ansigt med en livstruende sygdom.

I foråret 2022 udkommer Tine Mynsters andet soloalbum, ”Lige Nu”, som følger stærkt op på den anmelderroste debut, ”Hjerteland”. Og det er et album, der har kvindefortællingen i fokus og på befriende vis sparker låget af nogle af de tabuer, der ifølge Tine trænger til at blive rørt ved og sagt højt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here