Glasgriber – Interrail

0
964

GLASGRIBERs nye single – duetten “INTERRAIL” – er en rejse tilbage til dengang hele verden bare ventede på at blive erobret. 

GLASGRIBER synger på dansk og kalder deres musik for voksenpop. De to seneste singler “DIG OG MIG – MIG OG DIG” og “GRIBE DIG” har fundet vej til både P4, P5 og er blevet spillet ganske flittigt på en del lokale radiostationer landet over. Sågar Færøerne. 

Med “INTERRAIL” tager vi toget mod det fantastiske ukendte. En helt ny verden af oplevelser. Fælles oplevelser. For hvad er oplevelser uden nogen af dele dem med?

Lukker man øjnene fra nummerets start, er scenen sat. Et tog drøner forbi, og vores eget tog ryster rytmisk afsted. En saxofon slår tiden an. Vi er i 80’erne. Interrailens storhedstid. Tusindvis af unge med kæmpe rygsække kører Europa tyndt i 30 dage. Helt fri til at vælge destination eller bare tage det næste tog ud i det blå. Med et lille europakort, en rejseplan, et telt og en dypkoger. 

“Nu skramler toget ud fra den perron
Som vi måske aldrig får at se igen
Jeg har det hele pakket
Der er ikke mer’ at sige

Du kigger roligt landet farer forbi
Hele verden mod en dreng og en pige
Jeg har det hele under huden
Men det’ ude af min hånd”

Lige der. I toget. Der hvor eventyret begynder. Ingen reservationer. Bare et nattog mod Paris. “At rejse er at leve”. Soundtracket til turen er medbragt på kassettebånd og bliver afspillet fra en Walkman gennem et fordelerstik til to hovedtelefoner med små skumgummipuder og en blank metalbøjlen. Ingen livliner i form af smartphones, der med få tryk vil kunne give svar på og kontakt til alt. Kun et rejsepas, en pakket rygsæk og nogle rejsechecks. Det er ikke bare en charterrejse med alt planlagt og trygge rammer. Det er frit fald uden sikkerhedsnet. Noget vi kan og skal klare sammen.

“I dine øjne kan jeg se
En frygt og længsel 
Efter det der skal ske
Når vi vågner op igen
Er vi nået frem”

Spændingen er enorm. Hvad er det, vi har gang i? Hvad kommer der til at ske? Hvad nu hvis der går noget galt? Kan vi overhovedet tale sproget godt nok til at gøre os forståelige? Har vi den rigtige valuta til at kunne ringe til Europæiske rejseforsikring fra en mønttelefon? 

Liggevognens sovepladser er i lag. Formet som en tandlægestol. Én stilling. På ryggen, uden af kunne vende eller dreje sig. Oplevelserne er ikke begyndt endnu. Det gør de først i morgen, når vi står af i byernes by. Vi kigger bare forventningsfulde på hinanden uden at sige et ord.

“Man ligger dårligt her i den kupé
Det hele ryster, hvad mon vi får at se?
En verden venter på os
Som vi har ventet på den

Hvis jeg nu bare kunne falde til ro
Min mave bobler
Lige om lidt så er klokken to
Vi krydser grænser hele tiden
Det er sådan livet er …”

“INTERRAIL” er en duet mellem Camilla Albers og Morten K. De lukker øjnene og drømmer sig tilbage til dengang, de erobrede verden for første gang.

GLASGRIBER tegnes af Morten K der arbejder tæt sammen med producer Jon Kjærran om det musikalske udtryk. Camilla Albers har tidligere sunget kor i Glasgriber, men denne gang er hun med i front sammen med Morten K.

Amerikanske og danske musikere

Trommeslageren Jason Meekins kommer fra Texas, og saxofonisten er den herboende amerikaner Guy Moscoso. Guitarerne og programmering står Jon Kjærran for, Robert Nilsson spiller bas og Michael Dam og Morten K spiller keyboards. Jon Kjærran synger kor.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here