Nyt jazz album med Morten Schantz Trio

0
564

Energisk moderne jazz og indviklede kompositioner indhyllet i poplignende enkelhed viser vejen på Morten Schantz og hans trio’s nye album “Passenger” som udkom den 16. september.

“Passenger” – trioens tredje studiealbum – udforsker både det velkendte og det uventede, og tilbyder en moderne (jazz) udgave af den efterhånden ikoniske skandinaviske klavertrio-lyd.

Med rod i eftertænksom sangskrivning bevæger albummet sig fra folke- og pop-musik harmonier til udvidede passager af energisk virtuos improvisation, drevet frem af synkoperede riffs- og bluesy bas-linjer.

Som helhed har Morten med sine kompositionsevner skabt en række sange, der kan føles mere som en minisuite med deres labyrintiske kroge og gennemkomponerede sensibilitet.

I forlængelse af trioens anmelderroste 2014-udgivelse Unicorn og Mortens 2017-udgivelse Godspeed (Edition Records), udvides gruppens palet med inkluderingen af horn, percussion og Ondes Martenot.

Udover at have spillet sammen i 15 år har trioens medlemmer hver især været særdeles aktive på den danske såvel som den internationale jazzscene. Det kan høres gennem den lethed de blander deres erfaring med en vifte af inspirations-kilder fra jazzverdenen såvel som andre genre.

Janus Templeton, trommer, blev tildelt Grammy for ‘Årets jazzalbum’ i 2007.
Morten Ankarfeldt, bas, har udgivet over 60 albums gennem sin karriere.
Morten Schantz, piano, er selv blevet tildelt den prestigefyldte Young Nordic Jazz Comets pris, adskillige kompositionsstipendier fra Kunstrådet, og været nomineret til to Danish Music Awards.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here