Trip-Hop-duoen MetroMetro er ude med debutsamling i form af en maxi-EP

0
1323

Efter to dedikerede singler med masser af hjemmeproduceret pressemateriale, har MetroMetro varmet op for deres debut-EP ”M1”, der indeholder 7 stærke numre, der kom til verden mellem december 2018 og september 2020.

EP’en, der går under navnet M1, er et signaturværk, der afspejler de forskellige lydbilleder og stemninger, MetroMetro pingponger mellem, når de slår sig løs og forbinder hiphop, syrerock og popmelodier. På 25 minutters tid bliver du taget med igennem byen og over land, fra de mørke tunneller, der slanger sig under indre bys barer og gadefester, til banen, der hæver sig over det lyse landskab ved Amager Fælled, hvor nybyggeri planter sine rødder i lyntempo.

M1 er lyden af Magnus og Johans genmøde i Københavns tumult, en genopstået kemi og en atmosfære, der melder sin ankomst lige da de begge er ved at kyle instrumenterne ud fra femte sal.

MetroMetros lydunivers kommer til verden da en laptop åbnes, en guitar stemmes og en symbiose født i festlig vildfarenhed stiger til vejrs, mens ungkarlens tømmermænd lægger sig. Du møder lo-fi hiphop-produktioner med sløve, drømmende vokaler til 70’er inspirerede guitarriffs på tunge trommesamples til lækre synth-melodier strøget over moderne trap-beats med skarpe rap-flows leveret lige fra leveren. Lytteren tages ind i de to unge mænds tekster, der drager associationer til navne som CV Jørgensen og TV-2, samt Benjamin Hav og Balstyrko.

Duoen udtaler:
”Vi har brugt vores musiske proces til at koble af og få de stikkende tanker ud. Vi har ikke haft travlt med at støbe et perfekt produkt, men da vi havde gentaget processen med at skrive og producere nogle gange, kunne vi se et mønster forme sig, og med tiden kom der en sammenhæng mellem sangene, vores hverdag og vores venskab. Vi er roomies og best-buds, og så kommer der tilfældigvis musik ud af det nogle gange. Vi tænkte længe at idéen med at krydse rock og hiphop var lidt for vag, men i sidste ende har vi fået skabt vores egen stil ved at bruge vores musiske forskelle, i et format nogle nemt kunne dødsdømme. M1 er ikke en fuldt genrebestemt EP. Det er bare lyden af vores søgen efter at finde vores plads i solen som unge voksne.”

MetroMetro består af Johan Bregnballe, som tidligere har produceret og udgivet solo under navnet Bob-de-Beat, og Magnus Søgaard, som tidligere har spillet i syrerock-bandet Skalkeskjul. De to drenge har arbejdet på MetroMetro i to år, og nu er de klar med en veludformet EP til sommer.

EP’en udkom den 9. juli, 2021.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here