Trope udgiver musik til den stille stund

0
566
Foto: Sally Errebo

Onsdag den 12. januar 2022 udkommer Trope med deres første singleudspil “Som En Stilhed” fra deres kommende ep “Underklang”, der udgives i april 2022.

Ep’en er kommet ud af en idé om at skabe musik til “den stille stund”, hvor der er tid til eftertænksomhed, refleksion og langsomhed.

Det kan f.eks. være at man lytter til musikken på en aften gåtur eller derhjemme blandt stearinlys mens regnen siler ned udenfor. Det kan være en hvilken som helst situation, hvor man har tid til at lytte og reflektere.

Musikkens minimalistiske udtryk giver plads til lytterens egne tanker og refleksioner, men giver samtidig også lytteren mulighed for at tage med på en musikalsk dualistisk rejse gennem lys og mørke, liv og død, forår og efterår mm.

Singlen “Som En Stilhed” besidder i sig selv denne dualitet gennem på den ene side en tekst, der omhandler mødet med døden, og på den anden side en lydside, der mod slutningen af nummeret udvikler sig til et nuanceret lydlandskab præget af ambiente lag, der sammen med talrige vokaler leder tankerne hen på et nærmest guddommeligt og livgivende overjordisk sted. Denne dualitet giver musikken et køligt udtryk med en grå baggrund fyldt af farvegnister, der passer godt til den januar måned, vi befinder os i netop nu.

Teksten fra “Som En Stilhed” er baseret på Morten Nielsens digt “Døden” fra digtsamlingen “Krigere Uden Våben” udgivet i 1943.

Trope er en duo bestående af Elias Lykkeskov og Andrea Klausen, som i marts måned 2021 udgav deres debut-ep “I Billeder”, som modtog rosende ord fra musikpressen, og som blandet andet blev spillet i radioprogrammet Debut på P6 Beat.

Rent musikalsk arbejder Trope kontinuerligt på ikke at gentage sig selv musikalsk og hele tiden rykke grænserne for hvad deres musik er. Dette opleves tydeligt i forskellen mellem deres til tider storladne og maksimalistiske debut-ep og singlen “Som En Stilhed” fra deres kommende ep “Underklang”, der besidder en mere nærværende, sorgfuld og sårbar karakter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here