Ukendte herhjemme, men stormer frem i udlandet

0
922

Med et nyt bookingsamarbejde hos PDH Music i ryggen og to storhittende singler fra det kommende album ”Witness”, er VOLA nu ude med deres tredje single ”24 Light-Years” – med tilhørende musikvideo produceret af bandet selv.

VOLA er et band, der bestemt ikke er bange for at eksperimentere, og ønsker at skubbe til den traditionelle opfattelse af hvad metal er og kan.

Med ”24 Light-Years” demonstrerer VOLA endnu engang deres unikke evne til at skabe harmonisk kontrast mellem melankolsk pop, spacy synth, progressiv metal og groovy djent. Resultatet er et smukt og storladent nummer med så forskelligartet sammensætning af musikalske stilarter, at der er noget for enhver smag.

”Vi skriver jo bare den musik vi godt kan lide, men vi har opdaget at det også appellerer til folk, der ikke normalt hører den slags musik”, forklarer forsanger og guitarist Asger Mygind.

Og det er der rigtig mange andre, der også kan. Bandet har i skrivende stund over 217.000 månedlige lyttere på Spotify, er udvalgt til adskillige playlister og har flere millioner afspilninger på streamingtjenesterne. Musikvideoen til deres sidste single ”Straight Lines” der udkom i starten af februar, har næsten 200.000 plays og reaktionerne fra begejstrede fans verden rundt vælter stadig ind.

VOLA blev i 2016 signet på det hollandske pladeselskab, Mascot Records, der også ”opdagede” Volbeat. VOLA har opbygget en stor fanskare udenfor Danmark og står nu selv over deres internationale gennembrud med deres kommende album ”Witness”.

De fire bandmedlemmer har allerede turneret Europa tyndt med navne som bl.a. Katatonia, Dream Theater, Monuments og Haken som support og havde deres første headliner-tour i 2019 med flere udsolgte shows. Derudover har VOLA optrådt på flere store festivaler, såsom Bloodstock, Euroblast, Radar Festival, Damnation Fest, Ramblin’ Man Fair, Tech Fest m.fl.

Bassist bag ny animeret musikvideo

Musikvideoen til ”24 Light-Years” er udarbejdet af bandets bassist Nicolai Mogensen og hans kæreste Anne Nørkjær Bang. Arbejdet har strakt sig over mange måneder, fra efteråret 2020 til nu, hvor parret har udarbejdet skitser, færdige tegninger og givet dem liv i programmet After Effects med brug af nye animationsteknikker.

”Vi begyndte vores arbejde med filmen med at lytte til musikken sammen, og de stemninger og indre billeder, lytningen fremkaldte, har været vores udgangspunkt. Vi syntes begge, at der var noget ensomt, søgende og selvfølgelig ret spacy over sangen, og det kom umiddelbart til os at finde visuel inspiration i Fermi-paradoxet og menneskets mangeårige søgen efter “intelligent liv” eller “bevidsthed” andre steder i universet” fortæller Nicolai Mogensen.

Det søgende element er ligeledes gennemgående i teksten til sangen:

”Hovedpersonen i ”24 Light-Years” søger efter en slægtning der er forsvundet. Om denne slægtning er død eller bare væk er ikke eksplicit i sangteksten, og det er også usikkert, om hovedpersonen virkelig søger eller bare undgår sorg igennem sin dybe besættelse af detaljerne omkring den pårørendes forsvinden” siger Asger Mygind.

”24 Light-Years” er tredje singleforløber til bandets kommende album ”Witness”, der udkommer den 21. maj 2021 på Mascot Records.

Albummet er ligesom ”24 Light Years” mixet og masteret af Grammy-nominerede Jacob Hansen, der bl.a. også har produceret for Volbeat, The Black Dahlia Murder og Amaranthe

VOLA er

Asger Mygind (Vokal, guitar)
Martin Werner (Keyboard)
Nicolai Mogensen (Bas)
Adam Janzi (Trommer).

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here