Nordenvinden

0
1216

Sara Futtrup er klar med anden-singlen “Nordenvinden”. En fællessang med nordisk tone i et lyrisk, akustisk lydunivers. Til april kommer albummet JORDENS ÅNDEDRAG, 10 bud på nye fællessange om naturens kraft.

“Nordenvinden er en meditation over naturen, og et nyt bud på en melodi til den smukke gamle tekst af Thøger Larsen, som varslende slutter med ‘I Danmarks lyse bolig er dagens sjæl urolig’. Jeg er selv opvokset på Grønland og Færøerne som barn, hvor naturens kræfter var allestedsnærværende” fortæller Sara Futtrup.

På det kommende album JORDENS ÅNDEDRAG har hun også inddraget tekster af nye og ældre naturlyrikere som Ludvig Holstein, Thøger Larsen, Ellen Heiberg, Linda Vilhelmsen, Inger Christensen og Sara Futtrup selv. Sange om at forbinde sig med naturen og de landskaber, vi er født ind i. Vi er natur og kan ikke adskille os eller træde ud af den. Naturen i mennesket og mennesket i naturen.

Sange til fællesskabet

Sara Futtrup har tidligere udgivet to engelsksprogede og et dansksproget album med poetisk drømmepop, men det er første gang, hun udkommer med en samling af fællessange. 

“Fællessangen blev min vej ind i musikken igen. Efter børn og skilsmisse startede jeg for 5 år siden fællessang op hver onsdag på Kulturstationen og så med forundring hvordan sangen var i stand til at samle vidt forskellige mennesker med både store og små stemmer og binde et lokal samfund sammen på kryds og tværs. Hvordan poesien, de fælles ord og toner, et fælles åndedræt skaber en dyb samhørighed og glæde hos de deltagende.”, fortæller Sara.

Langsomt begyndte nye sange at dukke op i Saras kompositioner, som ikke kun var udtryk for et personligt følelsesliv. En ny og anden dimension åbnede sig: at skrive sange til det kollektive, til fællesskabet. Samtidig var det en anledning komme endnu nærmere det nordiske tonesprog, som altid har været udgangspunkt for Saras sangskrivning.

I det seneste halvandet år har Sara Futtrup lavet næsten 150 FællessangsKoncerter med kvartetten og OPSANG/Anna Kruse på skoler, kulturhuse, naturcentre, plejehjem, aktivitetscentre og spillesteder.

Medvirkende:
Sara Futtrup: tekst, komposition, sang, klarinet
Eva Malling: kontrabas
Andreas Bernitt: violin
Gunnar Halle: trompet
Lars Lundgaard Jensen: trommer
Jonas Berg: piano

Indspilning og Mix:
Louise Nipper og Morten Bue

Følg Sara Futtrup

https://www.sarafuttrup.com/
https://www.facebook.com/sarafuttrup.dk/
www.youtube.com/sarafuttrup
https://www.instagram.com/sarafuttrup/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here