UNCOVERmusic giver danskerne nem og personlig adgang til booking af original livemusik

0
1244

Den nye platform UNCOVERmusic giver for første gang danskerne en nem og demokratisk adgang til landets sangskrivere og originale bands. Med brugervenlighed og gennemsigtighed som nøgleord er UNCOVERmusic livemusikkens svar på Airbnb, hvor kunden er i direkte dialog med artisten, så de sammen kan skræddersy oplevelsen.

Livemusikken lever i bedste velgående i Danmark. Det er i mange tilfælde ikke et spørgsmål, hvorvidt en festival får udsolgt, men hvor hurtigt den får solgt sine billetter. Danskerne ved nemlig godt, at livemusik kan noget helt særligt, når den præsenteres fra de store scener. Det kan den også, når den præsenteres i øjenhøjde og helt tæt på, mener musiker Kris Herman.

Han er idémanden bag platformen UNCOVERmusic, som gør det nemt og gennemsigtigt for alt fra private borgere og kommercielle virksomheder til skoler, kirker, byfester og kulturhuse – og for så vidt også spillesteder og festivaler – at booke original livemusik til fx firmafesten, brylluppet eller blot en hyggelig fredag aften blandt venner.

”Jeg tror, at danskerne er klar til at være i direkte kontakt med landets artister. Der produceres så meget god musik hver eneste dag over hele landet, og det er den musik, vi gerne vil bringe frem i lyset. UNCOVERmusic giver musikelskere og artister adgang til hinanden og gør det super nemt at booke original livemusik,” siger Kris Herman.

Hos UNCOVERmusic har man direkte kontakt til den solist eller det band, man overvejer at booke, ligesom man kender det fra tjenester som Airbnb. Det gør det lettere at skabe lige præcis den oplevelse, man ønsker sig.

En demokratisk platform
UNCOVERmusic er 100% demokratisk. Alle sangskrivere og bands er velkomne, og der er ingen algoritmer, der fremhæver nogle artister frem for andre. Det er ligeledes ikke muligt at købe sig til ekstra eksponering. Alle søgeresultater er baseret på brugerens valg og præferencer, og de artister, der gør det godt live, vil blive belønnet med counts og anbefalinger i deres artist-CV.

Det er musikerne selv, der fastsætter deres priser og bestemmer, hvilke typer arrangementer de ønsker at optræde til; det kan fx være festivaler, kirkekoncerter, byfester, fredagsbare eller børnefødselsdage. UNCOVERmusic blander sig med andre ord ikke i, om det er jazz-ensemblet eller heavy metal-bandet, der egner sig bedst til et bryllup – det er op til brugerne og musikerne at beslutte.

”Vi vil gerne skabe en så gennemsigtig og fair platform som muligt. Der er så rigeligt med smagsdommere og gatekeepers derude, og det er dem, vi gerne vil være et alternativ til. Hos UNCOVERmusic får artisternes livekoncerter og kundernes oplevelser lov til at tale for sig selv,” siger Kris Herman.

Artisterne er jo alle lokale
På UNCOVERmusic kan man søge geografisk, hvilket giver arrangøren mulighed for at booke bands fra nærmiljøet og dermed bakke op om det lokale kulturliv. I skrivende stund har 193 artister fra stort set hele landet valgt at lade sig præsentere på platformen – og det er indtil videre sket helt uden markedsføring eller mediedækning.

Stifter Kris Herman forklarer:

”Måske bor der en helt fantastisk, ung singer/songwriter lige over frisøren, som ville passe perfekt til sommerfesten – men hvor skulle du vide det fra? Hos os kan du få dig en god oplevelse og samtidig bakke op om det lokale gymnasieband eller ham pensionisten med alle de gode fortællinger. Kreative talenter, som det kan være svært at få øje på; endsige booke til en koncert.”

Brugerne og musikerne bliver taget i hånden undervejs
For UNCOVERmusic er det helt afgørende at skabe en platform, der gør det både nemt og trygt at booke musik, og som eliminerer fordyrende mellemled. Platformen guider kunderne i retning af relevante artister, mens selve dialogen med artisten, kontraktskrivningen og betalingen er super simpel og nem at forstå.

”I vores bestræbelser på at skabe et gennemsigt værktøj har vi valgt at lade artisterne præsentere deres koncerter med en pris. Det at sætte en pris på en koncert kan være svært for mange artister, så med priser på siden har dialogen et stærkt udgangspunkt. Det giver både artist og kunde mulighed for at holde fokus på det, det hele handler om; nemlig den gode liveoplevelse,” forklarer Kris Herman.

Og skulle udvalget være for overvældende vil UNCOVERmusic gerne hjælpe folk lidt i gang her i starten. ”I skriver eller ringer bare,” siger Kris Herman, som dog håber på, at danskerne tør stole på deres ører og booke musikken ene og alene fordi, de kan lide det, de hører og ser.

Ønsker man stadig lidt ekstra tryghed, er det muligt at booke en repræsentant fra UNCOVERmusic til at assistere med at afvikle musikerens optræden på selve dagen.

En håndsrækning til musikerne
UNCOVERmusic er en håndsrækning til artister, der ønsker at bruge mere tid på at skabe end på at administrere. Platformen håndterer kontraktskrivning, betaling, udbetaling af løn til hvert enkelt bandmedlem og sørger desuden for at indberette alle honorarudbetalinger til SKAT. Og så kan man bygge sin karriere op koncert for koncert via CV’et.

Se mere på uncovermusic.dk, hvor man allerede fra i dag kan booke artister til sit næste arrangement.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here