1976 udgiver anden video-single fra instrumentalt debutalbum

0
666
Foto: Martin Goltermann

Den forgange maj udgav den danske musiker Jacob Krogholt sit selvbetitlede instrumentale solo-debutalbum under navnet 1976. Den 14. juni delte Krogholt en menneskeforladt, stemningsfuld video til tracket “10” skabt af Morten Grønnegaard.

Udover at være visuel kunstner er Grønnegaard også sanger og musiker og har spillet med Krogholt i metal-bandet Rising, hvor de udgav to albums sammen. Grønnegaard leverer ligeledes ordløse vokaler på tracket i selskab med Carsten Bentzen (Moerch, Sparkling) og Lill Rastad Bjørst (Siku, Bjørst), som begge også har arbejdet med Krogholt førhen. Man kan høre de tre sangere sammen på flere af albummets numre, herunder tracket “3”.

1976 er den danske guitarist og komponist Jacob Krogholts solo-projekt og ligeledes året, hvor han blev født. Siden da har hans musikalske produktion været varieret inden for indie rock, punk blues, progressiv heavy metal og dødsmetal i bands såsom Rising, Anti Ritual, Bjørst, The Corporation, Summons og Cyanotic. Fælles for disse musikalske manifestationer har, trods af forskellighed i genrer, fortløbende været Krogholts fokus på sangskrivning, detaljerige arrangementer og musiceren med guitaren og dens muligheder som en essentiel komponent.

Disse træk er også til stede på Krogholts første selvbetitlede solo album “1976”, alt imens det afviger stilistisk fra sit tidligere musikalske output og endnu mere ved, at det er et rent instrumentalt album. “1976” er skabt ud fra stumper og stykker fanget på telefoner, computere og håndholdte optagere gennem de sidste par år – musiske fragmenter, der repræsenterer øjeblikke, en bestemt livsperiode eller en følelse eller stemning. De musikalske glimt af levet liv er nu blevet genfortolket og udfoldet i de tolv kompositioner på “1976”, der viser en palet af disciplineret, men emotionel musik med et cinematisk udsyn, dog stadig med tilstrækkelig plads til, at lytteren selv kan føle, tænke og fantasere.

Musikken på “1976” finder sin naturlige basis i akustiske guitarer, vintage synths, minimalistiske, pulserende beats fra organisk lydende percussion, og hertil er musikken besjælet med ordløse vokaler fra tre af de mest definerende sangere i Krogholts musikalske historie. Kompositionerne spænder fra korte og minimalistiske akustiske vignetter til episk strukturerede band-lignende arrangementer med hjertelige nik til såvel den varme tone i 70’ernes sangskrivning og produktions-værdier som 80’ernes isnende analoge dark wave-æstetik. Alt dette er kombineret i ét personligt følelsesmæssigt narrativ: En ordløs historie om ét menneske rejse indtil videre – fra 1976 og til dette øjeblik.

“1976” er skrevet, udført, optaget og produceret af Krogholt, som akkompagneres på udvalgte numre af ordløse vokaler fra Carsten Bentzen (Sparkling, Moerch, Summons), Lill Rastad Bjørst (Bjørst, Siku) og Morten Grønnegaard (Rising, Sea Trench). Pladen er mixet af Simon Sonne Andersen (Orm, Halshug, m.fl), masteret af Brian Mørk Hansen, og artworket er skabt af Krogholt selv. “1976” udkom digitalt den 14. maj 2021 via Krogholts eget label Audible Records.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here