A HORRIBLE DEATH TO A HORRIBLE MAN udgiver anden single fra debutalbum

0
357

Den danske blackened shoegaze-kvartet A HORRIBLE DEATH TO A HORRIBLE MAN er tilbage med debutalbummet “Days Gone By”, der udkommer den 19. maj 2023 gennem VS77 Records.

Den forgangne marts udsendte bandet albummets første single “Other”, og i dag udkommer så anden singlen, den syv minutter lange melankolsk-episke “First Light”.

Vokalist og guitarist Peter Strange udtaler:
“Sangen handler om at finde sig selv igen og finde mening med tilværelsen, efter en livsændrende episode, det være et brudt forhold, dødsfald eller personlige udfordringer.

Det kan være svært at acceptere at stå et sted i livet, som man ikke nødvendigvis selv har bedt om eller forårsaget. Men sorg og angst bliver erstattet af håb og livsglæde, det første lys i mørket, man oplever.”

I forbindelse med den nye single annoncerer A HORRIBLE DEATH TO A HORRIBLE MAN også et show som support for A Burial at Sea i Odense den 3. maj. Flere datoer annonceres i den kommende tid.

Efter dannelsen i 2014 startede københavnske A HORRIBLE DEATH TO A HORRIBLE MAN med at skrive sit første noise-rockede materiale og indspillede debut-EP’en “Escape Escape” med producer Manoj Ramdas (Sort Sol, Raveonettes). EP’en udkom i 2015, og herefter spillede bandet en række lokale shows, hvormed de skabte sig et navn på den københavnske post metal-scene.

I de næste år skiftede A HORRIBLE DEATH TO A HORRIBLE MAN gradvist og mere eller mindre ubevidst musikalsk retning sideløbende med voksenlivet og dets indbyggede udfordringer. Dette resulterede i en mærkbart mørkere lyd og ditto lyriske emner, og bandet skabte nu musik, der kunne beskrives som shoegaze post metal med en mærkbar indflydelse fra alternativ rock.

Over seks dage i 2022 indspillede A HORRIBLE DEATH TO A HORRIBLE MAN seks sange til sit debutalbum med producer Patrick Fragtrup (Dying Hydra, Late Night Venture m.fl.). Resultatet er en dyster, moden plade, der omfatter de elementer, som bandet har søgt siden sin start – storhed, støj, dissonans og skønhed.

Tematikken på “Days Gone By” er kærlighed og tab og reflekterer personlige oplevelser, som de fleste mennesker møder i sit liv. Sangene beskriver de udfordringer, frustrationer, følelser af magtesløshed og ligefrem sorg, der opstår, når kærlighed eller mennesker tæt på én udfordres eller mistes i livets hvirvelvind.

Disse omstændigheder beskrives fra et nutidigt perspektiv og giver således et tilbageskuende perspektiv på de nu forsvundne dage, hvorfra man er rykket videre med minder, der nu er blevet en integreret del af ens væsen.

Grundtemaet er helt bogstaveligt til stede i albummets artwork, som lyriker/guitarist/sanger Peter Strange har genereret via AI ved hjælp af teksterne, og dette fuldender som sådan den melankolske, eftertænksomme treenighed af musik, lyrik og billede på “Days Gone By”.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here