Anders Rhedin udgiver nyt album med Dinner

0
911

En af Danmarks mest velbevarede indie-hemmeligheder udgiver ny plade internationalt.

Tilbage i starten 00’erne var Anders Rhedin en central del af den dengang gryende og spæde danske indiescene, som sangskriver i bandet Moon Gringo. Senere var han sammen med Jannis Makrigiannis med til at starte Choir of Young Believers, producerede det første Choir-album og var tekstforfatter på gruppens mest kendte sang “Hollow Talk”. Rhedin forlod dernæst København, og var de næste otte år primært baseret i Los Angeles (med nogle lange afstikkere til Berlin).

I Berlin og LA begyndte Rhedin at spille på gallerier og til fester, og udgav selv kassettebånd med sit nye synth-poppede solo-projekt Dinner. I 2014 blev Rhedin signet til det fine og velestimerede amerikanske label Captured Tracks. Selskabet er kendt for at opdage og udgive Mac Demarco, Diiv og andre nutidige amerikanske indie-koryfæer.

I årene 2014 – 2017 udgav Rhedin 3 albums på C/T og turnerede USA, Europa og Australien tyndt i selskab med artister som Mac Demarco, Sean Nicholas Savage, Prince Rama og Prince Gizzard and the Lizard Wizard, spillede på udenlandske festivaller og blev omtalt, vendt og drejet i udenlandske medier som KCRW, Pitchfork, Interview Magazine og Vogue.

I 2018 flyttede Rhedin fra festerne, larmen og scenen i LA tilbage til København. Til et mere roligt liv og musikalsk virke. Han udgav her en serie af ambient- og meditationsmusik i eget navn. Som også frem fremført live i form af lydbade og guidede meditationer, på så vidt forskellige steder som en vulkanø midt i Atlanterhavet, et skur i Australien, Malibus’ bakker, en rooftop i New York og midt i København på Thorvaldsens Museum.

Nu vendes et nyt blad og Anders Rhedin er tilbage med en ny Dinner-udgivelse: “Dream Work”.
På den nye plade går Rhedin til Dinner med en frisk tilgang, ikke mindst inspireret af sit mellemliggende ambient-eventyr.

“På den nye plade har jeg ikke forsøgt at konstruere noget kompliceret. Jeg er bare blevet ved med at fjerne ting, indtil en form til sidst stod tilbage. Eller man kunne måske også sige, at jeg har prøvet at skille det eksisterende Dinner-univers fra hinanden, og sætte det sammen på nye måder.”

Dream Work lyder derfor på én og samme tid velkendt og helt ny; en elegant balance mellem Rhedins elektroniske pop og de mere sarte elementer fra ambient. Den fintfølende lyd hænger også til dels sammen med de fysiske rammer albummet blev indspillet under. Om efteråret og vinteren i København. Primært om natten, da det var her Rhedin havde råd til at leje studiet.

“Jeg startede hver session med en lang gåtur i kulden, mens jeg drak en kaffe. Og så sad jeg der. Alene, foran skærmen. Der er noget smukt ved at arbejde om natten. Alt er stille.”

Og følelsen af stilhed har sneget sig ind på albummets sange. I både den melankolske, akustiske guitar og downtempo synth-melodi på “Spirit Voices”, såvel som i det æteriske refræn på “Connection”, er pop-sangskrivningen vævet ind i mørke, drømmende teksturer. Disse teksturer giver sammenhæng til en ellers eklektisk samling af referencer. Dinner sammensmelter ubekymret Stereolab-agtige guitarer (“Anima”) med skinnende synth-pop (“Midnight in my Head”) og opløst ambient (“Drøm”) på mindre end 34 minutter. “Dream Work” føles som en rejse, selv når den står stille.

Selvom pladens inspirationskilder spænder bredt, alt fra Egyptisk mytologi, okkultisme og japansk ambient, så lægger Rhedin ikke stor vægt på sine bagvedliggende intentioner.

“Hvad jeg godt kan lide ved ambient er, at det er praktisk musik. Det har et formål. Det handler ikke om “mig” som afsender eller mit liv og min historie. Det handler om lytterens oplevelse. Og på en eller anden møde, så mødes vi i det rum. Lytteren og jeg. Og hænger lidt ud. Og den tilgang er smittet af på den nye Dinner-plade”.

“Dream Work” er en stilfærdig, men åben invitation. Anders Rhedin og Captured Tracks byder velkommen til!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here