BBC-roste drømmerockere udgiver konceptsingle

0
526
Foto: Bertil Konow

Den BBC-roste drømmerock-duo, To Absent Friends, udgiver ny single “The Loop Inside the Loop” og skruer op for ambitionsniveauet med jetsetinspireret koncept.

“These guys are something special”, udbrød radiovært, Emily Pilbeam, da hun i marts måned 2021 bød To Absent Friends velkommen til deres første internationale interview live på BBC Radio 1.

Siden er det gået stærkt for To Absent Friends, der akkurat er vendt hjem fra SPOT-festival og nu annoncerer det første udspil, siden de udgav deres debut-EP i sommeren 2020. Om den nye single fortæller bandet:

“For nogle år siden spillede vi en del som festband for de finere og lukkede kredse. Vi var vidner til, hvad der sker, når eskapisme, rusmidler og røven fuld af penge slår over og bliver til ukontrolleret og rendyrket hedonisme. Det har inspireret os til at skrive ‘The Loop Inside the Loop’, som foregår på den fiktive og ekstravagante members-only-klub “Zibline Soir”, hvor kun de få får lov at skeje ud. Teksten er et sammensurium af klubgæsternes indre monologer og observationer, der tilsammen beskriver medlemmernes kølige interaktioner samt klubbens dystopiske og skævvredne stemning”.

To Absent Friends er i flere sammenhænge blevet rost for deres komposatoriske samt lyriske evner; senest af BBC-vært Emily Pilbeam, der sammenlignede bandets lyd med navne som Arctic Monkeys og Radiohead, og derpå fremhævede duoens nordiske, men stadig “true-to-its-core”-agtige tilgang til britrocken og den traditionsrige sangskrivning.

“The Loop Inside the Loop” udkom den 22. oktober via Believe Digital.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here