April Records udgiver nyt album med Little North

0
857

Med en fængslende filmisk lyd og en varm, intens tilstedeværelse, inviteres publikum fra første anslag, ind i musikkens dybder. Lyden af Little North er langt større end den klassiske klavertrio-konstellation lægger op til.

I en smeltedigel af moderne minimalisme og nordisk jazz tradition og med en intensitet der trækker tråde til New York’s jazzscene, tilføjer Little North det næste spændende kapitel i historien om skandinavisk jazz.

Trioens tredje album “Finding Seagulls” er blevet varmt modtaget af anmeldere i ind- og udland og har været ugens album på P8 Jazz. Albummet har desuden fået international airplay på blandt andet UK Radio Jazz FM og Berlin Radio Flux FM.

På det kommende album “Familiar Places” udvider Little North deres allerede veldefinerede lyd. Guitarens varme energi og det rå, expressive udtryk fra trompeten tilføjer nye musikalske dybder imens trioens stærke lyd løber som en rød tråd igennem albummet. På “Familiar Places” præsenterer Little North en bred vifte af emotionelle og soniske landskaber og fortsætter samtidig med at raffinere deres distinkte nordiske lyd.

På “Familiar Places” gæstes trioen af Kasper Tranberg (DK) på trompet og Viktor Spasov (SE) på guitar. I mere end to årtier har Tranberg været en af de stærkeste stemmer på den europæiske jazzscene. Ved siden af ​​sin solist-karriere er han blandt andet kendt for sit samarbejde med internationale stjerner som Marc Ducret, Steve Swallow, Tim Berne, Django Bates, Tyshawn Sorey, Gianluigi Trovesi og Yusef Lateef.

Svensk/Bosniske Viktor Spasov er en ung fremadstormende guitarist og sangskriver fra Stockholm. Hans let genkendelige og udtryksfulde lyd på guitaren er smukt integreret på “Familiar Places”. Spasov udgav for nylig sin 2. EP i eget navn som indie-singer/songwriter.

Little North

Benjamin Nørholm Jacobsen – piano
Martin Brunbjerg Rasmussen – bass
Lasse Jacobsen – drums

Featuring

Kasper Tranberg – trumpet
Viktor Spasov – guitar

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here