Clara Bryld: Rock Stars

0
769

Med singleudspillet ”Rock Stars” viser Clara Bryld, at hun er en vokalkunstner, komponist og lyriker med sin helt egen tone og lyd. Samtidig sender ”Rock Stars” hilsner til Kate Bush og Eva Cassidy i en form for dekadent artpop. Der er sødme, kant og tydelig mening bag ordene på dette første singleudspil fra det kommende album ”Poems of a Decade”, som Clara Bryld udsender i februar 2022.

Teksten i ”Rock Stars” kredser om de klassiske coming of age temaer; udvikling fra ungdom til voksenliv og drømme, der ikke blev, som man havde regnet med eller forventet. Om at passe ind i verden – og det modsatte. Og om det store tabu, der ligger i det at være voksen og ikke have fået børn – endnu!

”Som barn havde jeg, ligesom mange andre i min generation, en nok urealistisk, drøm om at blive rockstjerne som på MTV. Men jeg blev opdraget til at være en sød pige, spille klassisk klaver og synge i kirke. En næsepiercing, blå øjenskygge og en smag for drenge, det var mit oprør,” fortæller Clara Bryld.

Når Clara Bryld som barn ikke sad og dagdrømte om at bliver rockmusiker, skrev hun digte. Senere begyndte hun at sætte musik til sine digte, der er baseret på personlige oplevelser. Alle numrene på det kommende album har afsæt i digte, som Clara Bryld har skrevet gennem et årti – deraf albummets titel ”Poems of a Decade”.

Sammen med singlen udsendes også en musikvideo instrueret af Wifred Gachau. I videoen ses Clara Bryld helt tæt på, stylet og sminket som forskellige udgaver af sig selv. En udtryksfuld og nærværende visuel formidling af ”Rock Stars”. Næsten som på MTV.

Kort om Clara Bryld

Clara Bryld arbejder primært med stemme og klaver. Hun er uddannet fra Det Rytmiske Musikkonserva- torium i København og har været en aktiv medspiller på den danske musikscene siden 2003. Clara Bryld har tidligere udgivet to soloalbums ”Time Turbulence” (2016) og ”On Your Wall” (2010). Begge høstede store roser og sidstnævnte en Danish Jazz Music Award nominering.

Clara Bryld har turneret i lande som Vietnam, Argentina, USA, Norge og Tyskland og arbejdet med navne som Efterklang (DK), Django Bates (UK), Henry Grimes (US) og mange flere.

Medvirkende

Clara Bryld: Lead vokal, piano, keyboards, keyboard bas, percussion og hand claps
Christian Bluhme: Elektrisk guitar Victor Dybbroe: Trommer Nina Baun: Kor Cecilie Friedman: Kor
Tekst og musik: Clara Bryld
Produceret af: Clara Bryld og co-produceret af: Morten Bue

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here