“Betaler For At Puste”

0
472

“Betaler For At Puste” er skrevet i 2021 og udgivelsesdatoen planlagt længe før Putin invaderede Ukraine. Men med sin nye single sætter Marc Facchini musik til et altdominerende højaktuelt emne; mennesker der flygter fra krig.

“Betaler For At Puste” er et guitardrevet rocknummer, der forsøger at sætte lyd på frustrationen ved at være en del af et europæisk samfund, som i årevis har gjort alt hvad det kan gøre, for at holde flygtninge og migranter væk.

”Den tragiske situation vi står i lige nu, har kun har gjort det mere tydeligt, at vi har et strukturelt problem med, hvordan vi behandler flygtninge og asylansøgere fra ikke-europæiske lande. Det er selvfølgelig det helt rigtige at gøre, at tage imod krigsflygtninge fra Ukraine. Men retorikken omkring den nuværende situation, står i skærende kontrast til hvor meget frygt og lede vores presse og vores politikere kunne presse ud af, at der for få år siden var nogle stakkels mennesker i Syrien, som stod i samme situation, som ukrainerne står i nu.

Ukrainerne tager vi imod med åbne arme – syrerne fik lov at sejle deres egen gummibåd, på tværs af Det Ægeiske Hav, blot for at blive puttet i lejre hos os, og måske endda blive sendt tilbage til det rædselsregime, de var flygtet fra. Det tror jeg godt, at vi kan gøre bedre i fremtiden”, udtaler Marc.

“Betaler For At Puste” udkom på alle digitale platforme via Sorte Plader den 1. april.

“BETALER FOR AT PUSTE”

“Der står i en artikel at der kommer meget færre både ind
Sejlende fra Libyen
Der står ikke hvad det koster at hyre militser der gruppevoldtager gravide

Kvinder og mænd og børn i Sjælsmark og i Ellebæk
Ved ik’ hvornår de bli’r sendt væk
Han blev kvalt af en betjent på sæde 23F

Og jeg betaler for at puste liv ind i et dødt system
Jeg betaler for at puste sunkne gummibåde op igen

Jeg hører i min radio
På folk der står og snakker om at det kommer færre flygtninge
Jeg hører ikke nogen sige at vi fængsler uskyldige

Og jeg betaler for at puste liv ind i et dødt system
Jeg betaler for at puste sunkne gummibåde op igen

Jeg scroller hen over video og billeder af almindelige mennesker
Der leder efter deres fædre, der leder efter deres mødre,
Der leder efter deres børn

Og jeg betaler for at puste liv ind i et dødt system
Jeg betaler for at puste sunkne gummibåde op igen”

Marc Facchini – Fakiren fra Bakkebølle

Marc Facchini er en ener på den danske musikscene. I starten af 2010’erne var den dansk/italienske sangskriver frontmand i det KarriereKanon-vindende rockband Mescalin Baby, og senere i det genrebrydende artpop-projekt Mother Lewinsky. Siden 2015 har han turneret land og rige rundt, med sit dansksprogede soloprojekt, hvor Facchini’s psykedeliske neo-folk har fortryllet publikum på alt fra
store festivalscener til tætpakkede dagligstuer.

Bosat i København, opvokset på en teaterskole i Bakkebølle (hvor kragerne vender), og med en slægt bestående af alt fra håndværkere og læger til skuespillere og svindlere, bruger Facchini sin baggrund og sine omgivelser, til at skrive sange der kræver fordybelse. Sange om krop, finanser, forvandling, filosofi, religion, seksualtiet, spiritualitet og død. Sange skrevet ud fra forfatteren og forbilledet Hunter S. Thompson’s tese om, at man nogle gange er nødt til at fortælle en løgn for at komme tættest muligt på sandheden.

Selvom Marc Facchini endnu ikke har slået igennem til et bredt publikum, så har han alligevel et støt voksende og særdeles trofast følge, blandt andet på grund af hans helstøbte albumudgivelser og medrivende koncertoplevelser. Hans sange er blevet spillet på radio i Danmark, men også i USA og Italien, og han blev DMAnomineret både i 2015 og 2020. I 2022 er Facchini aktuel med et nyt album, “Breve Fra Babylon”, indspillet sammen med nogle af landets mest anerkendte musikere.

Et album, der igen bringer Facchini ud på de danske landeveje, med traditionen i den ene hånd, og innovationen i den anden.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here