Birthe Kjær og Martin Brygmann – synger sammen på årets fineste nye julesang

0
1738

To af Danmarks mest folkekære artister – Birthe Kjær og Martin Brygmann – udsender den nyskrevne duet “Du burde sidde lige her”. En sang om længsel, forventninger og savn.

Eller som Martin Brygmann, der har skrevet sangen, siger
“Vi lever i en tid hvor savnet har gode vækstbetingelser og et særligt ønske med denne sang er, at lytteren ser sig i stand til at læse sit eget personlige savn, ind i musikken. Stilmæssigt trækker vi tråde til den amerikanske musik, The Carpenters, Burt Bacharach og det hav af dejlige julesange der i 60érne og 70érne udsprang fra ‘over there’.”

Birthe og Martins veje har sporadisk krydset hinanden mange gange. Men deres første musikalske møde var da Birthe var gæst i Martins musikprogram “En trekant en sang” på TV2. Ud af det møde kom ideen om et større samarbejde omkring en duet, som er blevet til “Du burde side lige her”.

De to har også lige indspillet en musikvideo, der slippes løs i slutningen af november måned, når julen for alvor skal skydes i gang. Om samarbejdet og sangen fortæller Birthe:
”Vi har arbejdet fantastisk godt sammen, fordi vi begge går op i de små detaljer. Og så har vi haft det super julehyggeligt under hele processen.”

Birthe Kjær drager på julekoncert-turné rundt i landet fra 20/11 til 20/12 – hvis ellers covid-19 tillader det. Se datoer her

“Du burde sidde lige her” udkom den 30. oktober 2020.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here