Blitzkrig udgiver første single “BBB” fra kommende debutalbum

0
672

De fleste kan nikke genkendende til følelsen af utilstrækkelighed og tungsindighed. Ikke mindst nu, hvor corona’ens isolationsmørke har sænket sig over vores sind og erstattet reelt samvær med skærmtid. Singlen “BBB” beskriver, hvordan de mørke tanker kan lindres. Men det kræver, at vi tør tage hele pakken med.

”Du er mega sexet som skaldet,” så bramfrit lød det fra Simons kone på en af deres første dates. Komplimentet blev leveret med en ærlighed, der fuldstændig kom bag på forsangeren i Blitzkrig, Simon Eliasson, der i et årti havde brugt alt for mange af sine vågne timer på at bekymre sig over sin hårløse fremtoning.

Allerede i begyndelsen af 20’erne begyndte Simons hår at blive godt og grundigt tyndt i toppen, og det forvandlede sig til et selvværdsproblem.

”Jeg untaggede mig konstant på SOME-billeder, hvis jeg synes, jeg så for skaldet ud. I perioder tænkte jeg dagligt over, hvor kæmpe nedtur det var ikke at have noget hår på hovedet og brugte energi på at frygte, at jeg blev valgt fra på grund af det. Men så står jeg pludselig overfor en, der siger, at det faktisk var værdifuldt,” forklarer forsangeren, der har ladet den oplevelse være udgangspunkt for sangen “BBB”.

Den nye single handler om at være der for hinanden, og om at tage hele pakken med, selv når det ikke er nemt:

”Helten og jeg-fortælleren i sangen er ikke mig, men min kæreste. Det er hende, der har lært mig at leve med – og måske endda sætte pris på alle mine mærkværdigheder lige fra skaldethed til OCD-agtige tanker.” forklarer forsangeren.

Mere end bare et parforhold på spil

Selvmordsraten og antallet af unge, der oplever angst og depressioner har været stærkt stigende de sidste 15 år. Det er særligt selvværdet hos de unge, den er galt med. I USA har forskere kædet det sammen med udbredelsen af sociale medier.

”I næsten et år har vi siddet i vores coronafængsler og pseudo-bekræftet hinanden med likes. Nu skal vi, forhåbentlig snart, ud at møde hinanden igen. Der kommer til at være en enorm efterspørgsel efter ægte bekræftelse,” siger Simon Eliasson, som oplever at flere og flere venner og bekendte går ned med flaget rent psykisk i nedlukningstiden, hvor det er svært at være der for hinanden. “BBB” kan være med til at minde folk om, hvad det handler om, når vi igen skal være sammen og tætte med hinanden:

”Det er alle de lækre fejl, mærkelige vaner, sjove måder at grine på og åndsvage evner til at huske ligegyldig trivia som vi skal bemærke hos hinanden. Fuck karaktererne og forfremmelserne!”, afslutter forsangeren i Blitzkrig.

Et hvert pladeselskabs mareridt

Det er ikke kun teksten, der spiller på følelserne. Sangen begynder på en mastodontisk måde, og allerede efter 10 sekunder krænger en følelsesspækket guitarsolo sig ud, inden vokalen overtager.

”Nu er vi nok ret langt fra at få en pladekontrakt hos fx Warner. Men jeg kunne forestille mig, at en pladeselskabsmanager på det kraftigste vil fraråde det move. Men det er selvfølgelig det eneste rigtige ”, siger guitarist Peter Hylle om den anderledes intro.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here