Når stilhed trumfer strømmen af ord

0
643
Foto: Mads Fisker

Rheum er klar med deres anden single “On and On” fra deres kommende debutalbum “Cassettes”. En sang om hvordan stilhed kan blive den eneste måde at kommunikere, at ens forhold er forbi, når ord ikke længere er nok til at trænge igennem partneres endeløses talestrøm.

De fleste af os har nok oplevet at være i situationer, hvor vi bliver overhørt, ignoreret eller hvor der simpelthen ikke bliver lyttet til os. Og når vi ikke længere kan komme igennem, hverken ved at tale hurtigere eller højere, så forstummer vi – og så bliver øredøvende stilhed vores eneste måde at kommunikere effektivt på.

Rheum er brødrene Henrik & Lars – som på deres kommende Indietronica album “Cassettes” legende blander Indie Synth Pop med forskellige elektroniske genrer. Albummet består af en samling sange, som brødrene har genoplivet fra gamle demo kassettebånd, som de indspillede i deres forældres garage, der var indrettet som lydstudie fyldt med analoge synthesizere og trommemaskiner.

“On and on” er en unik blanding af drejelire, bjælder, tung 808 bas og et EDM Trap inspireret beat, der med sin energiske og latent aggressive lyd, underbygger den frustration, teksten udtrykker. Denne frustration har rod i både professionelle situationer og personlige forhold. Henrik forklarer:

“Jeg havde en særlig oplevelse i et forhold, hvor min partner aldrig rigtig lyttede, når jeg forsøgte at tale om de problemer, vi havde som par. Hun havde så travlt med sin egen talestrøm, at jeg til sidst simpelthen blev nødt til at tie stille for at få den opmærksomhed, der var nødvendig for at trænge igennem. Sangens tema er også relevant i forhold til sociale medier, hvor der tales “højere og hurtigere” i kampen om opmærksomhed, i en grad så monologen fortrænger dialogen”

RHEUMs anden single “On And On” udkom den 9. december.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here