Blod, sved og grå hår

0
812

Popsnedkeren, der næste år kan se tilbage på 20 år som succesfuld musiker, udsender 30. oktober et helt nyt album og varsler mere ny musik lige om hjørnet.

Der var engang en ung dreng fra Aarhus, der sagde sit pædagogjob op, sprang ud på dybt vand for at forfølge drømmen om at kunne leve af sin musik i København. Drengen hed Rasmus Walter og i dag kan han se tilbage på en imponerende karriere, der startede med Grand Avenue i 2001, gik ind i næste æra med solodebuten Rasmus Walter fra 2011 og har givet ham 20 år som en personlig og markant stemme i dansk musik – samt i utal af oplevelser som er de færreste musikere forundt. Som solist har Rasmus Walter mere end 60 millioner streams, guld- og platinplader, radiohits som “Endeløst”, “Dybt Vand” og “Verden i Stå” samt adskillige udsolgte turneer på samvittigheden.

”Jeg kan huske jeg på et tidspunkt i 2001 stod nede ved langeline og kiggede ud over vandet og tænkte at det nok ikke var musikken jeg kom til at leve af. Grand Avenue havde fået afslag fra de fleste danske pladeselskaber og der skulle et lille mirakel til før at vi kunne kalde os selv fuldblodsmusikere. Det kom heldigvis i form af en P3’s Ugens Uundgåelige på baggrund af en demo vi havde sendt ind til dem og drømmen om musikken som levevej var pludselig en realitet,” lyder fra Rasmus Walter, der fik 10 både fantastiske, hårde og lærerige år med Grand Avenue inden han besluttede sig for at gå solo i 2011. 

”Det var en fantastisk oplevelse at få lov til at starte forfra og debutere igen. Der er ikke noget bedre end at gå og rode med en debutplade som ingen ved kommer, som ingen har forventninger til for så at give slip på den og opleve at jeg faktisk ramte noget, der giver genklang hos folk og bliver en del af deres egen historie,” siger Rasmus Walter.  

Sangeren har dog mest travlt med at se fremad og lave ny musik. I april udsendte Rasmus Walter singlen ’Splitsekund’, der med sit det enkle, håndspillede lydbillede og stærke omkvæd om at sætte pris på dem man elsker mens man kan, viste den danske popsnedker gå i en ærlig og meget personlig retning. 18. september fulgte den dansable single ’I Mit Blod’, der blev til i samarbejde med sangeren Karl William, og er en forløber for albummet af samme navn, der udkommer 30.oktober i år. Albummet er det første fra Rasmus Walter i 4 år. I mellemtiden har han dog udgivet adskillige sange – bl.a. ’Heart Of Stone’, der netop har rundet 10.000.000 afspilninger på Spotify, turneret flittigt og så er han blevet far for anden gang. 

Suge mere nektar ud af livet 

På det nye album “I Mit Blod” dvæler Rasmus Walter ved det, der fra starten af hans solokarriere har været hans styrke: Kærlighed, de små vibrationer i et parforhold, om familie, om venner, om at forsøge at finde rundt i sit følelsesliv og om drømme og håb. Forskellen fra debutalbummet er at Rasmus Walter på “I Mit Blod” nu gør det fra en position midt i livet. Hvor hans tidligere sange måske nogle gange handlede om forestillinger om livet, situationer og forhold, har virkeligheden sneget sig ind på ham og han skriver mere direkte om f.eks. sin familie, venskaber og rigtige mennesker. Sangen “Alle Mine Farver” har han skrevet om sin datter, “Se Dig Igen” er inspireret af hans bror Anders Walter, “Finder Vej” er en kærlighedssang til hans hustru Barbara, mens “Splitsekund” er et opråb – også til ham selv – om at gøre sig umage over for dem man elsker og står tæt på. Men selvom Rasmus har fået mere livserfaring og et par grå stænk i håret, er drømmen om fremtiden og om at komme videre er i den grad stadig til stede hos Rasmus Walter og på “I Mit Blod”: 

”Jeg er fyldt 40. Jeg har en fantastisk familie. Jeg har spillet musik i 20 år. Jeg elsker det hele, men jeg er også rastløs og nysgerrig. Venter der mere end det jeg allerede har set? Jeg vil gerne et nyt og anderledes sted hen i mit liv. Jeg vil ikke flygte fra noget, jeg vil bare derhen hvor er mere til os. Jeg vil suge mere nektar ud af livet. Det er sådan jeg gerne vil tænke på fremtiden.”

Albummet I Mit Blod er første nedslag i et ambitiøst dobbelt albumforløb, der udfolder forskellige sider af Rasmus Walters sangskrivning. I Mit Blod er en lys og luftig popplade, der kommer til efteråret, men den efterfølges hurtigt af et mere afdæmpet album, der udkommer i de kolde vintermåneder i starten af 2021.

“I Mit Blod” udkommer digitalt og på CD d. 30. oktober 2020 og på vinyl d. 13. november 2020.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here