Jeg er Jeanette: “Jeg vil favne livet”

0
634

I mange år gik Jeanette Christiansen og tænkte over, om hun var god nok. Så hun rigtig ud? Levede hun op til andres forventninger? I dag har hun sluppet frygten og udgav den 7. maj singlen ”Jeg vil favne livet” – en feel-good popsang om at omfavne alt det, man ikke selv har kontrol over.

Singlen er forløber til hendes kommende album, ”Vi må godt være her”, der med en poppet lyd, en fattet ærlighed og vedkommende fortællinger etablerer Jeanette Christiansen som soloartist under navnet Jeg er Jeanette.

En kærlighedserklæring til livet

”Jeg vil favne livet” er både alvorlig og samtidig let og befriende med et melodisk musikalsk set-up med klaver, slideguitar og orgel. Verset besidder en taktfast melankoli, der afspejler hverdagens mange bekymringer, men på omkvædet giver Jeanette slip og ”favner livet” – både lyrisk og musikalsk. Med et dynamisk, upbeat akkompagnement omfavner hun livets uforudsigelighed på et opløftende nummer, det er svært ikke at blive i godt humør af.

“Sangen handler om alle de ting i livet, som man kan gå og være bange for, men vigtigst, at man skal huske på at se de alle gode ting. Man kan gå og bekymre sig om alt muligt, men nogle gange skal man bare give slip og få det bedste ud af det hele”, fortæller Jeanette.

Sangen er også en hyldest til hendes mor, der selv efter to sygdomsforløb med kræft stadig holder fanen højt og bevarer det gode humør. En indstilling som Jeanette er dybt inspireret af, og som hun prøver at praktisere, når hun møder både store og små udfordringer i sit liv. Det er også den attitude hun nu forsøger at videreformidle musikalsk til at alle andre, der går og bekymrer sig lidt for meget.

“Vi skal lære at nyde alt det skønne, der er omkring os, og lære at ryste det ubehagelige af os. Man kan ikke undgå svære ting her i livet, men man kan prøve at få det bedste ud af det. Og jeg håber, at min sang kan være med til at skabe sådan en følelse i folk, når de hører den”, fortæller Jeanette.

Om Jeg er Jeanette

Jeanette Christiansen har komponeret sange og sunget kor for en række danske navne de sidste mange år. Jeanette stod bl.a. bag sangen ”Når veje krydses” til Dansk Melodi Grand Prix 2015, hvor hun også medvirkede som kor for sangeren Marcel Gbekle. Jeanette har en baggrund i gospelmusik, og har optrådt inden for gospelgenren i både ind- og udland.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here