Blue Van famler og snerrer på sølvbryllupsalbum

0
1753

Som et kampråb i en krisetid lander Blue Vans seneste album. Den utrættelige kvartet giver plads til den skamløse popmelodi, det fortættede rockgroove og de menneskelige skønhedsfejl, når de tumler med deres plads i livet og de nye generationers potentiale.

Halvvejs gennem livet, men helhjertet engageret i verden går Blue Van i kødet på deres status som modne herrer – og det ansvar, der følger med. Det har mundet ud i albummet “From Responsible Sources”, der bevæger sig i to spor, der krydser hinanden.

”Det ene handler om at tvivle på sig selv som menneske og være usikker på, hvor man står i livet, men også at give slip og være i det. Det andet er et forsøg på at motivere generationerne under os: Ja, måske famler I gennem livet, men ta’ det roligt. Det stopper ikke, og I skal nok Dinde jeres vej. Næste år kan vi fejre sølvbryllup som band, så vi synes, vi ved, hvad vi taler om. Deri ligger også titlen, From Responsible Sources,” fortæller sanger Steffen Westmark.

Blue Van viser den famlende vej ved at lade småfejl og andre kruseduller blive i lydbilledet, ligesom en del af Westmarks vokaler er Cirst takes. Rent lyrisk slog singlerne “Heavy Load” og “Chameleon” temaet an, og countryrocknummeret “Young Rebel” bakker op. Til sammenligning svæver “Concerned Citizens Committee” i et helikopterperspektiv. Det er Blue Vans første spoken-word-nummer, og dets titel trækker inspiration fra en gruppe, der blev dannet som reaktion på Woodstock-festivalens etablering. Blue Van forvrænger det konservative afsæt og gør sig selv til en komite, der bekymrer sig om verden anno 2020.

Albummet blev gjort færdigt i ly af den nationale nedlukning – hvilket indebar, at bandets bassist Allan Villadsen sad fanget i Norge – og det har sat sine spor. På den stramme rock ’n’ roll-bund ligger et lag af ildevarslende vanvid og skæve indslag.

”Vi er blevet så gamle i gårde nu, at vi har smidt alle bekymringer om at passe ind i et eller andet format. Vi står 100 procent med det hele selv, og når jeg hører pladen, bliver jeg fandeme glad ved tanken om, at det dér har jeg og mine bonderøvs-homies fra Brønderslev lavet” siger Steffen Westmark.

Albummet udkommer den 21. oktober 2020 og byder på singlerne “Heavy Load”, “Chameleon”, “Beggar”, hvor af de to første har lagt i rotation på P6 og seneste single “Disaster”, som udkom den 18. september 2020.  

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here