Den danske jazzsangerinde Nina Stark udgiver sit debutalbum “Organic”

0
1459

På albummet samler Nina en række prominente danske jazzmusikere i alle aldre (Ole Kock Hansen, Mathias Heise m.fl.), som tilsammen har skabt et naturligt, nærværende og ærligt lydunivers, hvor Ninas egne kompositioner og fortolkninger skaber et musikalsk hele med plads til både eftertænksomhed, samt en helt ufortyndet og umiddelbar kærlighed til jazzens store bagkatalog.

Albummet er et seriøst udspil fra en ung sangerinde med meget på hjerte, som med sin stærke vokal og ærlige tekstunivers på omfavnende vis tryllebinder både lyttere og publikum. “Organic” indeholder egne kompositioner skrevet i samarbejde med Susanne Ørum og enkelte fortolkninger af standarder.

I sange som “End of June” står den smukke og sparsomme instrumentering (bas/vokal) i smuk kontrast til lyrikken, hvor meget er på spil. En anden original komposition, “I’m Changing” illustrerer både Ninas og resten af kvartettens dynamiske lydunivers og bekræfter virkelig at jazz er en “holdsport” med plads til veludførte og umiddelbare solistiske passager fra flere af bandmedlemmer.

Lyduniverset er nordisk, enkelt, ekvilibristisk og delikat – som lytter har man en helt klar fornemmelse af at være i godt selskab. Stilistisk er der helt klareparalleller til Diana Krall, Lisa Nilsson og Monica Zetterlund.

Ninas interesse for jazzmusikken kom fra hendes morfar, Leif, som med sin store pladesamling i bindingsværkshuset på Lolland gav hende et indblik i en genre som inspirerede hende i en sådan grad at hun i 2019 fravalgte sit sikre job som dyrlæge for at følge sin drøm: at satse alt på musikken.

På albummet har Nina Stark allieret sig med Ole Kock Hansen, Thomas Ovesen (kontrabas), Jonas Johansen (trommer) – og derudover møder vi Jesper Bodilsen (kontrabas), Mathias Heise (mundharmonika), Arvid Nielsen (vokal) og desuden Susanne Ørum som producer.
“Organic” er indspillet i Sweet Silence Studios og er mixet af Flemming Rasmussen og mastereret af Tor Bach Kristensen.

Albummet udkom den 17. november 2021.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here