Bryllupstale uden bryllupsfest fra Lasse Storm

0
487
Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Ærlig Talt” hedder den nye single fra Lasse Storm, som lander i januar. Det er en ærlig kærlighedserklæring til hans kæreste gennem mange år, og det tætteste han endnu er kommet på en bryllupstale.

“Ærlig Talt” er en varmblodet klaverballade til en kold tid fra en sanger og sangskriver, som gennem de sidste to år har etableret sig som en bemærkelsesværdig ener på den dansksprogede scene.

Med to musikpriser under vesten for debutalbummet Holmegårdsvej og andre historier (2022), der høstede flotte anmeldelser og bred radioopbakning (P4, P5 og P6), har Lasse Storm, som tidligere stod i front for DØR NR. 13, de seneste år spillet sig markant ind på scenen som solist.

Det seneste halve år har han ved siden af sine mange livejobs været i studiet og indspille nye sange. Den første af dem kom i oktober, Til Støv, og lagde sig direkte ind i A-rotation på P5.

Nu kommer “Ærlig Talt”, som både er en modig og hudløs kærlighedserklæring til kvinden i hans liv og historien om at møde en person på en tilfældig bar en tilfældig aften og på forunderlig vis stadig være sammen 15 år senere. Samtidig
viser sangen også en lysere side end vi, måske er vant til at se fra Lasses hånd:

”Jeg har skrevet mange sange om forliste forhold, misbrug og dødsfald – og nu havde jeg lyst til at rette blikket mod noget lyst – det lys, der også er og vokser mellem mennesker – i stedet for at stirre ind i de sorte huller. Det tror jeg vi trænger til i den her mørke tid.”

Lasse blev formelt gift i 2017. Bryllupsfesten, de havde sparet op til siden, skulle have været afholdt i 2020, men blev udskudt, først pga. pandemien og så en barsel:

”Så indtil videre må det her tjene som en slags bryllupstale. Jeg håber også den kan noget for andre mennesker. For uanset om vi har været sammen i 15 år eller 15 minutter har vi nok egentlig meget godt af lige at minde os selv om, hvad vi står med lige her imellem hænderne, inden vi sætter det hele over styr i jagten på, hvad fanden det så ellers er, vi allesammen går og jager efter hele tiden.” I kølvandet på singlen turnerer Lasse både solo og med band.

Lasse Storm Live:

11/2 Strib festival
24/2 Bækvej 9, Odense (LowFi)
4/3 Café Støj / Århus
5/4 Halsnæs Bryghus, Hundested
14/4 Nykøbing F / Kulturfabrikken
15/4 Album Bar / Helsingør
20/4 Rust / København
22/4 Abzalon / Aalborg
3/6 Farmen Festival, Ullerslev
3/6 Skonager Festival

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here