Glumes debut-EP – en hyldest til det naive, det umiddelbare og den romantiske optimisme

0
1071

Den 15. maj 2020 udkom Glumes debut-EP, SPRING, som har kompromis, kampgejst og ung kærlighed i fokus. Shoegazebandet har arbejdet på EP’en i to år, og er nu klar til at præsentere første halvdel af den dobbelt-EP, de vil udgive i løbet af året.

“SPRING handler om en higen efter det gode i mennesker i en verden fuld af uvished og afmagt. EP’en arbejder med dystre temaer som angst, sorg og ensomhed, mens den formidler noget af al den skønhed og positivisme, som kan findes i menneskelige relationer og naturens æstetik.” siger Liva, forsanger i Glume.

I botanikkens verden er “glume” de nederste blade, som beskytter og lægger grund til korn og vilde blomster. For shoegaze-duoen, Mikki og Liva, er det både et udtryk for deres organiske tilgang til sangskrivning, samt en omfortolkning af ordet “gloom”, som i deres øjne ikke beskriver den hemmelighedsfulde ambivalens, Glumes skyggesider formidler. Det er sammensmeltningen af støj og sårbarhed, der lægger grobunden for Glumes lydunivers, hvor fløjlsbløde vokaler bliver vækket til live af kraut-rockede trommer, distinkte basriffs og de søvnige guitarer, som er kendetegnende for shoegaze-genren.

Debut-EP’en udkommer efter to singleudgivelser, henholdsvis Protocol (2018) og Mermaid (2019). De to numre har været med til at forme deres lyd, og duoen har nu fundet ind til en kerne, de i højere grad føler, de kan skabe et samlet værk ud fra. SPRING er, ligesom singlerne, selvindspillet, -mixet og -produceret, men adskiller sig fra tidligere udgivelser ved at have livebandet med på indspilning af trommer, bas og vokaler.

Glumes kerne bærer nemlig stort præg af de mange liveshows, bandet har spillet de sidste to år – bl.a. på Sorte Firkant Musikfestival, UHØRT og Summer in the City Festival.

Forårs-EP’en er ifølge Glume en hyldest til det naive og umiddelbare. Alle fire numre har en snert af noget uspoleret – en romantisk optimisme som findes hos den unge, søgende sjæl. Dermed, og på andre punkter, bliver EP’en en fortælling, som snor sig igennem naivitetens temaer.

Corona-situationen har også påvirket duoen under denne debut-udgivelse: “Det har ikke været let at lægge releasedatoen midt i en tid fuld af uvished og bekymring. Man vil jo gerne fejre det med et brag af en koncert, hvilket oprindeligt var planen, men vi blev enige om, at sangene passer ret fint på denne her tid, og måske vil de endda kunne være et hjælpemiddel for nogle af de personer, som sidder hjemme med angst og ensomhed, og som mangler en virtuel omfavnelse.” siger Mikki, guitarist i Glume

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here