EmmaDop hylder den indre superstar på sidste albumforløber

0
442
Foto: Tue Ahlgren

”Superstar”, der er sidste single fra aarhusianske EmmaDops debutalbum, blev til kort efter, at forsangeren Line var blevet ramt af en alvorlig hjernerystelse. En hjernerystelse, der med ét frarøvede hende og duoens andet medlem Ole deres fælles drøm som musikere.

Line kunne hverken synge, tænke eller føle musikken, og invaliditeten drev hende endnu længere ud og ned i en dyb, mental afgrund.

Men lige der, midt i modstanden og alle frustrationerne, blev omkvædet til ”Superstar” pludselig til. I barndomshjemmets trygge rammer fik følelserne pludselig frit løb – som om de voksede sig for store til hendes krop, og bare måtte ud i verden. En overvældende følelse af, at være en superstjerne, selvom verden er imod én.

Kort tid efter pakkede Ole og Line en bil og kørte dybt ind i Sveriges skove, hvor Oles onkels sommerhus ligger. Over en hel nat jammede duoen på Lines første udgave af ”Superstar”, og da solen havde hævet sig over trætoppene, og morgenkaffen var kommet på bordet, ringede telefonen pludselig. EmmaDop var blevet booket til Roskilde Festival – og lige dér, følte de sig for alvor som vaskeægte Superstars.

Historien blev desværre, at EmmaDop – ligesom resten af landets artister – blev offer for epidemiens hærgen, og både tour, debuten på Roskilde Festival og albumudgivelsen blev udskudt på ubestemt tid. En næsten ubærlig modstand for EmmaDop, der netop havde kæmpet sig tilbage fra deres egen drænende kamp mod en forbandet hjernerystelse.

Da landegrænserne åbnede op, blev bandets store drømme igen sat i værk, og med ét stod den engelske stjerneproducer, Jonathan Quarmby (Lewis Capaldi, Benjamin Clementine, Primal Scream m.fl.) i EmmaDops lille kolonihavehus. Til trods for, at det unge par havde nerver på og følte sig en smule overvældede af at få besøg af så kompetent en personlighed i deres trygge rammer, fandt de hurtigt fælles fodslag.

Sangen fik sin endelige form, og ”Superstar” blev et udtryk for, at selvtillid og glæden ved én selv, er langt mere værd end gode karakterer eller et play i radioen.

”Superstar” udkom den 11. november og er sidste single, inden det fulde album lander den 25. november.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here