Dansk soulduo kommer helskindet ud af breakups på ny single

0
561
Foto: Helle Moos

Duoen CANVASES fokuserer på det positive ved breakups og hylder den nye, farlige forelskelse på singlen ”Lonely” – efterfølgeren til deres imponerende debut i august, som fik flotte ord med på vejen fra musikblogs som Scandinavian Soul og Bands of Tomorrow. Soulnummeret ”Lonely” udkommer den 2. december.

På singlen ”Lonely” demonstrerer den nye danske powerduo CANVASES endnu engang deres enorme musikalske overskud.

Arrangementet spejler teksten, som balancerer melankoli og spændingen ved en ny, farlig forelskelse. Sangen er skrevet i kølvandet på et breakup, hvor duoens ene halvdel, Chris Catton, stod i et følelsesmæssigt dilemma:

“Bruddet havde både gjort mig enormt såret og ked af det, men samtidig havde det åbnet mine øjne op for en anden kvinde, som jeg, i mit nye mentale frirum og plads, nu pludselig kunne se, at jeg var utrolig fascineret og tiltrukket af. Jeg valgte at fokusere på sidstnævnte – noget positivt – da jeg skrev “Lonely”,” fortæller han.

Duoen håber, at lytteren vil mærke netop denne sværre balance mellem det nye og det gamle, melankolien og spændingen, som udløses af et breakup og den medfølgende umiddelbare følelse af ensomhed.

“Vi håber, at folk mærker den fine balance mellem spænding og melankoli, som der altid er når man forelsker sig i nogen, hvor hele verden skriger, at det er en dårlig idé. Det er fandme som frygt eller adrenalin; logisk set bør vi have lyst til at undgå den følelse, men noget dybt nede i vores hjerne gør at vi alligevel opsøger den uimodståelige sensation”, siger Chris Catton.

”Og så skal I lægge mærke til, hvor fedt Niclas Campagnol spiller trommer! I c-stykket skal man søge længe efter en hihat, der groover så hårdt,” supplerer Morten Bille med et glimt i øjet.

”Lonely” er et mere indadvendt udspil fra duoen end debutsinglen ”Mistakes”, der satte spotlyset på den nye, ambitiøse pop/soul-duo.

CANVASES opstod i 2021 og består af dansk/britiske Chris Catton (vokal, keys, produktion) og danske Morten Bille (guitar, bas og produktion). Musikken skrives og produceres af begge, i deres lille studie, Lydkælderen, på Amagerbro.

Morten Bille er uddannet fra musikkurser i København og New York, imes Chris Catton er uddannet fra konservatoriet i Aarhus. Begge har solid erfaring som musikere og har efterhånden spillet sammen i mange projekter på kryds og tværs – i alt fra musicals til kælderpunk. Tidligere har de bl.a. haft stor succes med glampop-bandet Boys From Heaven, hvor Chris Catton er forsanger og Morten Bille er bassist. Himmeldrengenes debut-albummet The Great Discovery modtog flotte anmeldelser, bl.a. hos musikbloggen Side33.

Den 26. august udgav de deres debutsingle ”Mistakes”, som modtog flotte anmelderroser fra bl.a. musikbloggen Scandinavian Soul, foruden af ryge i rotation hos bl.a. Uniradioen og i udlandet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here