Ellison forklæder skrøbelige følelser på New 80’s popsinglen “I Could Be Your Lover”

0
1037

Tilbage i 2017 vandt SHERPA KarrieKanonen. Nu er frontmanden Carsten Eliasen trådt ud af indiemørket og ind på den danske musikscene med New 80’s pop-projektet Ellison, der inviterer til fest på dansegulvet og refleksioner over maskulin skrøbelighed.

Med inspiration fra internationale New 80’s navne som The Weeknd, The 1975 og Dua Lipa, bevæger Ellison sig i et legende og farverigt popunivers. Det er et radikalt skifte fra det melankolske mørke, som Carsten Eliasen dyrkede i SHERPA – og et skifte, der har sat ham musikalsk fri.

”Med Ellison føler jeg, at der endelig er blevet plads til den popdreng, der i sin tid drømte om at stå på en scene og synge dansabel pop”, forklarer Ellison.

Debutsinglen ”I Could Be Your Lover” er netop rendyrket pop til dansegulvet eller de lyse sommernætter. Med brugen af synthwave, Phil Collins Tills, distorted guitar og saxofon, rammer den direkte ned i den New 80’s vibe, der breder sig både herhjemme og internationalt. Trods 80’er feels, har ”I Could Be Your Lover” og Ellison dog sin egen lyd. Den er blevet til i et tæt samarbejde med produceren Stefan Luth, der tidligere har haft succes med sange på den amerikanske Billboard chart og været shortlistet til en Grammy-nominering.

Om tilblivelsen af ”I Could Be Your Lover” fortæller Ellison:

“Både Stefan og jeg havde en ide om, at der skulle være en saxofonsolo i slutningen af sangen – det er lang tid siden, vi har hørt det i dansk popmusik. Heldigvis bor en af Danmarks dygtigste saxofonister i min gård, så vi fik Malthe ned i studiet, som fyrede den af i vokalboxen og endte med at tilføre sangen noget, som jeg nu synes udgør en stor del af helhedsindtrykket”.

Det poppede musiske univers kobler Ellison lyrisk sammen med eftertænksomme temaer og refleksioner over maskulinitet og kærlighed. ”I Could Be Your Lover” handler om maskulin skrøbelighed, og det at føle sig utilstrækkelig i mødet med en pige, man forelsker sig i.

“I Could Be Your Lover” handler for mig om de tidlige usikkerheder, der er i starten af en forelskelse. I den kønsstereotype verden er manden typisk mest interesseret i sex, mens kvinden søger kærligheden. Sådan er virkeligheden bare ikke. Jeg hører oftest om venner, der bliver droppet af kvinder, fordi det er dem, der søger et forhold. Når man så næste gang bliver forelsket i en pige er det klart, at man bliver endnu mere usikker på, hvor meget man skal give af sig selv. Så man er lidt fanget i et limbo, og det er mere eller mindre dét, som sangen handler om”, fortæller Ellison.

”I Could Be Your Lover” er skrevet sammen med Stefan Luth, der også har produceret. Martin Plauborg har co-writet og saxofonen er indspillet af Ellisons nabo, jazzsaxofonisten og School of X-musiker Malthe McBeck.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here