Heartland 2019 tilføjer syv internationale navne til musikprogrammet

0
1621

Heartland kan i dag offentliggøre syv internationale artister til næste års musikprogram. Det drejer sig om Damon Albarns supergruppe The Good, the Bad & the Queen, den britisk-franske sangerinde Charlotte Gainsbourg, rockbandet elbow, postpunk-pionererne Interpol, countrylegenden Kris Kristofferson & The Strangers, jazzsaxofonisten Kamasi Washington og Detroit-rapperen Danny Brown. Heartland 2019 finder sted fra torsdag d. 30. maj til lørdag d. 1. juni 2019 ved Egeskov Slot.

Musikprogrammet for Heartland 2019 begynder så småt at tage form, og i dag kan festivalen afsløre yderligere syv af de artister, man kan opleve ved Egeskov Slot næste sommer.

The Good, the Bad & the Queen
Det er 11 år siden, at The Good, the Bad & the Queen udsendte deres første album, men nu er de tilbage med nyt materiale, som man kan opleve live for første gang i Danmark på Heartland 2019. The Good, the Bad & the Queen er et decideret superband, som består af Gorillaz- og Blur-frontmand Damon Albarn, forhenværende The Verve-guitarist Simon Tong, bassisten fra legendariske The Clash, Paul Simonon, og den nigerianske trommeslager Tony Allen, der i en årrække spillede sammen med afrobeat-ikonet Fela Kuti.

Bandet er et unikt, musikalsk projekt med skramlende, alternativ rock som omdrejningspunkt og med tydelige referencer til garagerock og folk. Den 16. november udgav gruppen sit andet album, Merrie Land, som er produceret af Tony Visconti, der også stod bag David Bowies mesterlige afskedssalut, Blackstar.

Charlotte Gainsbourg
Siden debuten i 1984 har Charlotte Gainsbourg opbygget et fuldstændigt uantasteligt CV som sanger og skuespiller. Fra Lars von Trier til Daft Punk og Paul McCartney: Hun har arbejdet med alle, vundet et hav af priser – inklusiv en pris som bedste skuespillerinde i Cannes for Antichrist– og har samtidig formået at udvikle et dybt personligt udtryk som musiker. Hendes umiskendeligt franske take på new wave-inspireret elektropop emmer af melankoli, sex og sørgmodig refleksion.

Charlotte Gainsbourgs seneste album, Rest fra 2017, blev således fremhævet som et af årets bedste album hos toneangivende magasiner og aviser som Pitchfork, The Guardian og The Independent.

elbow
Manchesterbandet elbow har været fast inventar på de engelske hitlister siden 2008, hvor bandet for alvor brød igennem med albummet The Seldom Seen Kid. Bandets lyd trækker – foruden de meget stolte rocktraditioner i Manchester – på en umiskendeligt britisk og meget melankolsk nerve med referencer til både Radiohead, Genesis og Talk Talk. Det er fintfølende og poetisk rock, der emmer af kærlighed.

Interpol
Interpol er et af de navne, der definerede New Yorks indiescene i start-00’erne med en postpunk-inspireret lyd, der trækker direkte tråde til giganter som Joy Division og The Smiths. Sammen med bands som The Strokes var de stærkt medvirkende til, at rocken vendte tilbage til både radio og hitlister. Gruppens besætning har skiftet igennem årene, men bandet har på bemærkelsesværdig vis formået at holde niveauet fra deres hæderkronede debut – og samtidig udvikle deres lyd i retning af et mere intimt og råt udtryk. Interpols sjette album, Marauder, udkom i august 2018.

Kris Kristofferson & The Strangers
Legendariske Kris Kristofferson er en af verdens mest ikoniske countrysangere. Siden han i 1965 landede en helikopter i Johnny Cash’ forhave – true story – for at henlede sidstnævntes opmærksomhed på Kristoffersons demobånd, har den amerikanske sanger måske mere end nogen anden indkapslet lyden af rå, upoleret country- og westernmusik. Som sangskriver står Kris Kristofferson bag nogle af genrens mest markante sange, herunder Me & Bobby McGeesom Kristoffersons daværende kæreste Janis Joplin indspillede få dage inden sin død i 1970.

Kris Kristofferson har formået at forblive relevant i knap fem årtier, hvilket han understregede med sit seneste album, The Cedar Creek Sessions, fra 2016, som blev nomineret til en Grammy for bedste americana album. Han har tre gange modtaget Grammyer i forskellige country-kategorier. I 2014 modtog han en Lifetime Achievement (sammen med bl.a. The Beatles) og blev ved samme lejlighed indlemmet i Grammyens Hall of Fame. Når han optræder på Heartland 2019, bliver det sammen med det afdøde countryikon Merle Haggards band, The Strangers.

Kamasi Washington
Få genrer udvikler sig så hurtigt, som jazz gør lige nu. Sammen med sin tidligere bandmate Thundercat er saxofonisten Kamasi Washington en af de absolutte bannerførere for en revival, der har ført jazzen tilbage som central, kreativ drivkraft i moderne musik. Kamasi Washingtons CV afspejler spændet: Fra co-produktioner med Kendrick Lamar og future beats med Flying Lotus til ligetil fusionsjazz med Stanley Clarke og eksperimenterende indie med Broken Bells. Kamasi Washington kan det hele og er en værdig arvtager til en genre med meget stolte traditioner.

Danny Brown
Detroit-rapperen Danny Brown har en af de mest karakteristiske stemmer i moderne hiphop. Hans lyse, næsten skingre rap er krydret med syrede og sjove historier om damer og stoffer. Efter en kort flirt med 50 Cents crew G-Unit i 2010 har Danny Brown etableret sig med en række stærke udgivelser – bl.a. sammen med Black Milk, et andet supertalent fra Detroit, og med gæsteoptrædener på posthume udgivelser med den feterede producer J-Dilla. Danny Browns seneste album, med den Joy Division-inspirerede titel Atrocity Exhibition, udkom i 2016 på engelske Warp Records, der blandt andre også huser Flying Lotus, Aphex Twin og Brian Eno.

Flere navne de kommende måneder
Dermed har Heartland offentliggjort de første 14 navne på næste års musikprogram med hovednavne som Solange og The Smashing Pumpkins. De kommende måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne fra hele verden inden for MUSIC, ART, TALKS og FOOD. De vil alle kunne opleves på Heartland 2019, der finder sted fra torsdag d. 30. maj til lørdag d. 1. juni 2019.

BILLETSALG
Partoutbillet
: 1.950 DKK ekskl. gebyr
Overnatningstilbud, børnebilletter og et begrænset antal endagsbilletter bliver sat i salg senere på året.

Billetlink: www.heartlandfestival.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here