Eventyrlig artpop fra dansk sangfugl

0
870

Clara Bryld byder med sit nye album velkommen til et drømmende og finurligt musikalsk univers. Med sin sfæriske stemme og notesbogen fuld af historier fra et helt årti, forfører og fortryller sangfuglen Clara Bryld lytteren på sit tredje soloalbum ”Poems of a Decade.”

En kunstners personlige musikhjerte

Clara Bryld er primært sanger, pianist og sangskriver. På ”Poems of a Decade” har hun sat musik til digte som hun har skrevet over en periode på ti år og på den måde tryllet ti værker frem fra et andet univers. Claras univers. Vokalerne er gennemarbejdede og harmonisk eksperimenterende – og flettes naturligt sammen med luftige og legende musikalske arrangementer. Teksterne udspringer af egne erfaringer, tanker, frustrationer og drømme i en dagbogsagtig form. Samlet viser albummet en kunstners personlige musikhjerte, serveret som helt særegen og eventyrlig artpop med klassiske undertoner.

Velopdragen vs. Street

Clara Bryld er klassisk opdraget og kommer ud af en familie fra den intellektuelle elite. Hendes mormor var kunstmaler og morfaren klassisk pianist og organist på Herlufsholm. Familien indbefatter også socialrådgiver og radiovært Tine Bryld, der i en periode var gift med Clara Brylds far. Clara Bryld er barn af en latin- og oldlærer og en anerkendt professor i historie og det var de gammeldags dyder, der herskede. Man måtte f.eks. ikke bande i barndomshjemmet på Frederiksberg Allé.

”Jeg har aldrig været Street og bliver det heller aldrig”, fortæller hun og fortsætter: ”Jeg kan ikke løbe fra, at det lydbillede jeg har inde i hovedet, stammer fra den klassiske musik.”

Naturen som inspiration

Clara Bryld har skrevet digte siden hun var barn. Naturen og relationer, samt relationer til naturen er hendes helt store inspirationskilde. Hun anvender ofte metaforer for fysiske oplevelser, som i den countryinspirerede ”Norway”, der beskriver det smukke, om end barske norske landskab som metafor for kærlighedens glæde vs. smerte, storhed og fald. Eller i ”Salt Water Dance”, hvor det stikkende dog rensende saltvand bliver en metafor for et sammensat forhold til en søster. I sin helhed er det et klassisk ”coming of age” album, som spinder en rød tråd omkring det at blive voksen og forholde sig til livets udfordringer, udvikling og drømme. Et tema som bl.a. også sangene ”The Past”, ”Emily” og ”Eftertanke” kredser om.

Forud for albummet har Clara Bryld udsendt singlen ”Rock Stars”, der blandt andet handler om tabuiseringen af et voksenliv uden børn. Et tema, der i den grad er aktuelt for hende i en tid, hvor alle vennerne får børn og stifter familie. I 2022 lever gamle familienormer og drømmen om en kernefamilie stadig. Den som det går anderledes, kan opleve sig både forkert og isoleret, mener Clara Bryld, der ønsker at sætte fokus på dette emne.

Kort om Clara Bryld

Clara Bryld er uddannet fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København og har været en aktiv medspiller på den danske musikscene siden 2003. Clara Bryld har tidligere udgivet to soloalbums ”Time Turbulence” 2016 og ”On Your Wall” 2010. Begge høstede store roser og sidstnævnte en Danish Jazz Music Award nomination og en særlig præmiering fra Statens Kunstfond på 75.000 kr.

Clara Bryld har turneret i lande som Vietnam, Argentina, USA, Norge og Tyskland og arbejdet med store navne som Efterklang (DK), Django Bates (UK), Henry Grimes (US) og mange flere.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here