Natsværmeren & Sommerfuglen

0
910
Foto: Rasmus Gøtke Lykke

Lukas Vanggaard er klar med sin allerførste album udgivelse. Efter to år med to EP’er og en række singler har han etableret sig på up-coming scenen som en charmerende, indieforelsket popprins fra Aarhus. Med albummet “Natsværmeren & Sommerfuglen” giver han ironien og forelskelsen modspil af alvor og angst – sommerfuglen letter med natsværmeren som wing-man.

Lukas Vanggaard gjorde sit indtog på den danske popscene med to EP-udgivelser i 2020, “Håndspillede Hits” og “Frisk Prins”. Han spillede alt selv og indspillede på sin iPhone. Den ærlige, melodistærke lyd fik varme anmeldelser og kærlig airplay. 

”I kølvandet på at have indspillet to dogme-ep’er på min iPhone, ville jeg gerne gå et skridt videre og se, hvad der skete, hvis jeg tog nye demoer og skitser med i et studie og færdiggjorde dem der. Det rodede jeg med hen over en vinter i Aarhus, og det opstod albummet Natsværmeren & Sommerfuglen ud af”, fortæller Lukas.

Det var sidste vinter, han rykkede i studiet med sine nye sange, og i løbet af 2021 har han sendt tre singler af sted, bl.a. “Hey!” som fik rigtig god plads på P4. Med de nye sange er armbevægelserne blevet større. Men den forløsende kerne i musikken er den samme.

“Natsværmeren & Sommerfuglen” er en bunke ærlige sange om at være et ungt menneske, som er på vej til at blive voksen, men ikke rigtigt kan se vejen for utryghed, hashrøg og usikker kærlighed.

Natsværmeren står overfor sommerfuglen som bevingede billeder på det indre mørke og lys.

”Ironien har fået modspil af alvoren. Der er blevet etableret øjenkontakt med et par raslende skeletter fra skabet, psykologernes dyre råd om at turde tale om og med angsten er nu hørt, og i sidste ende er det heldigvis optimismen og troen på tilværelsen, der råber højest. Jeg ville ønske, jeg kunne berolige mit yngre jeg med, at det er helt okay at famle og tvivle”, forklarer Lukas.

Lukas Vanggaard udsendte sin allerførste single “Rør ved mig”, nøjagtig som hele landet lukkede ned første gang i 2020. Ironien var utilsigtet, men svær at overse. Til trods for debutårets benspænd kom Lukas flyvende fra start med flotte anmeldelser og store livejobs, bl.a. som support for Mads Langer og Tim Christensen. Han er fortsat ufortrødent gennem endnu et corona-år i 2021 med flere livekoncerter og sin egen miniturné med fuldt band, som sluttede på Vega i København i september.

“Natsværmeren & Sommerfuglen” er ude på alle digitale platforme.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here