Fanny Wree – “Cry Girl”

0
1068

“You can cry girl, don’t be angry they don’t fancy” sådan lyder omkvædets første linjer fra Fanny Wree’s nyeste single “Cry Girl”.

“Cry Girl” handler om, at man ikke “må” være vred. Der er nogle bestemte forventninger til vores følelser i kraft af vores køn og samfund, som har indflydelse på, hvordan vi vælger at udtrykke os. Nummeret er skrevet på baggrund af personlige erfaringer. Det er ikke en udskamning af gråden. Det er en hyldest til den power, vildskab og uregerlighed der findes i vreden, som også fortjener en plads i vores følelsesregister, og er nødvendig for at skabe forandring indimellem.

“Jeg er af og til blevet mødt med forventningen om, at jeg “burde være ked af det” i situationer hvor frustration eller vrede, måske ville være en mere oplagt følelse. Derfor har jeg sat de to følelser overfor hinanden i nummerets omkvæd,” fortæller Fanny Wree.

Med sine klubbede, techno inspirerede beats og saturerede synthhorn har producer, Christian Vium, skabt en pågående og rå produktion, der passer godt til nummerets energi. Fanny Wrees vokal veksler mellem at være nærværende og fortællende i verset og klar og gennemtrængende i omkvædet, der cementerer sangens budskab. Vers og omkvæd har meget forskellig intensitet, og understreger på den måde kontrasten mellem de vekslende følelser.

Fanny Wree beskæftiger sig med mange forskellige lyduniverser inden for mørk, elektronisk pop, hvor tekst og melodi altid er i fokus. Hun finder blandt andet sin inspiration hos “Banks” distortede popproduktioner og “Grimes” æstetiske art pop.

Senest udgav hun singlen “Fairy Story” tilbage i november.

“Cry Girl” udgives den 29. Januar 2021 og distribueres af Believe Digital.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here