Førsteelsker lokker dig med helt ind foran spejlet

0
804
Foto: Therese Vadum

Dragende Førsteelsker inviterer til dynamisk selvransagelse med deres debutsingle, ”Ansigter”, som udkom den 2. juni.

Førsteelsker spiller progressiv indierock med poetisk, dansksproget lyrik. De fem musikere har fundet hinanden i Aarhus, men har også rødder i Island og Færøerne. I Førsteelsker mødes den nordiske kulde med Andrea Klausens varme vokal og er med til at skabe bandets særlige lyd.

Debutsinglen “Ansigter” er en invitation om bag facaden. På overfladen synes lyrikken simpel og mærkeligt konkret, men den rummer også en dragende mystik. Igennem distortion og tunge trommer kæmper ordene sig frem: “Du orker ikke at starte forfra. Du orker ikke at se dig selv i øjnene”.

“Når først du har set dig selv i øjnene, er du nødt til at handle på det, du ser. Du kan ikke længere lade som om – det er det, der virker så farligt. Du kan sagtens leve komfortabelt og konfrontationsløst for en tid, men du er på evig flugt fra dig selv.” fortæller sanger og komponist Andrea Klausen om sangen.

“Ansigter” er levende og pulserende. Nummeret åbner sig i momenter op i pompøs storhed for så at trække sig sammen igen, skrøbelig og sart. Lag af tunge og distortede guitarer dominerer lydbilledet for så helt at forsvinde og efterlade vokalen i intim konfrontation.

Til lyden af bølgende, sfæriske korstemmer lokker Førsteelsker dig med helt ind foran spejlet. Komfortable illusioner brister, når man svimlende må se sig selv i øjnene – tør du møde dit eget blik?

Førsteelsker består af sanger Andrea Klausen, bassist Christian Trier, trommeslager Lars Asger Nørby samt guitaristerne Thor Arnarsson og Ólavur Gaard. Bandets debutsingle følges op af mere musik efter sommer.

Følg

Instagram: https://www.instagram.com/forsteelsker/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here