”Straight Lines” – ny single fra dansk svenske VOLA

0
905
Foto: Nikolai Linares

Det dansk svenske metalband VOLA er gennem de sidste år stormet frem i hele Europa, som de har turneret tyndt ad flere omgange. Både som supportband for internationale navne som Monuments, Katatonia, Haken og Dream Theater, men også som hovednavn, hvor de trak fulde huse i blandt andet London, København og Barcelona.

Den 4. februar udkommer VOLAs nyeste single ”Straight Lines”, der med sin eksperimenterende og nytænkende metalstil udfordrer genrekonventionerne.

Siden bandet i 2016 blev signet på det hollandske pladeselskab, Mascot Records, har de fire bandmedlemmer haft travlt med at turnere og indspille nyt album og har i skrivende stund flere end 150.000 månedlige følgere på Spotify.

Bandets anmelderroste andet album ”Applause of the Distant Crowd” fra 2018 kaldte GAFFA for: “et veleksekveret, gennemkomponeret og ganske opsigtsvækkende album” og tildelte det hele 5 stjerner. Midt i succesen er VOLA også blevet udvalgt til Den Danske Kunstfonds to årige udviklingsprogram ”Den unge kunstneriske elite” der hjælper unge fremstormende kunstnere med at udvikle deres kunstneriske virke og booste deres karriere både nationalt og internationalt.

VOLA er et progressivt metalband, der er kendt for at turde udfordre genren og eksperimentere med deres lyd, hvilket også er kendetegnende for den nye single ”Straight Lines”. Med en vild energi, iørefaldende sound og en vokal man rent faktisk kan forstå, viser VOLA genrens mange muligheder, og vigtigst at alt tør gribe dem. Men musikken er også en måde at fortælle historier på:

På “Straight Lines” forestiller jeg mig en, der er på flugt fra autoriteterne, men det bliver sværere for denne her person at gemme sig. Han er ved at løbe tør for “straight lines” og må være mere og mere kreativ for at undslippe. Men om jagten på ham er virkelig eller bare findes inde i hans hoved, er op til lytteren at bestemme fortæller forsanger Asger Mygind om den aktuelle single.

Kendetegnende for VOLAs musik er en fri og ukonventionel tilgang til at skrive musik, og gennem årene har deres albums spændt over progressiv rock og metal, til kantet, melodisk pop, electronica og industrial.

Vi vil gerne ruske lidt op i metal genren. Rykke til grænserne og skabe noget nyt. Vi laver noget metal som er lidt lettere at lytte til, hvilket betyder, at det også appellerer til folk, der ikke normalt hører den slags musik. Men i sidste ende skriver vi jo bare den musik, vi godt kan lide forklarer Asger Mygind.

”Straight Lines” er anden singleforløber til bandets kommende album ”Witness”, der udkommer den 21. maj 2021. Albummet er ligesom ”Straight Lines” mixet og masteret af Grammy nominerede Jacob Hansen, der bl.a. også har produceret for Volbeat, The Black Dahlia Murder og Amaranthe.

VOLA er:

Asger Mygind (vokal, guitar),
Martin Werner (keyboard),
Nicolai Mogensen (bas),
Adam Janzi (trommer).

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here