The Oceans udgiver “Young & High”

0
965
Foto: Per Joe Photography

Den 3. juni udgav støjpop-duoen The Oceans andensinglen “Young & High” fra deres kommende debutalbum. Med en potent energi mødes de to forsangere i en unison duet og genopliver ungdommens vildskab – personificeret i fortællingen om en kvinde.

Med et stædigt guitarriff sparkes “Young & High” i gang med et brag. Snart følger en ligeså insisterende hihat trop, og sammen udgør de drivkraften i det nye højenergiske singleudspil fra The Oceans.

“Vi troede egentlig, vi var færdige med vores kommende album hos vores producer Noah Rosannes, men pludselig pressede der sig en sang mere på. Vi følte, at vi manglede et bindeled til vores tidligere sange – et nummer, der bare hamrede derudaf, og pludselig var “Young & High” der bare”, siger den ene halvdel af The Oceans Dan Joe.

“Young & High” er med andre ord det eneste nummer fra det kommende debutalbum, som duoen selv har produceret, og det er nok årsagen til, at produktionen minder mere om deres tidligere udgivelser, som har nydt omtale i diverse musikmagasiner og masser af airplay på P4 og P6.

20 år igen

“She’s young with an urge to fly”, synger duoen om den unge kvinde, der – ifølge bandet selv – personificerer genoplivningen af deres egen ungdom. “For en stund føler vi os 20 år igen, når vi spiller den. Ingen bekymringer om jobs, hverdagsræset og hvad der ellers hører voksenlivet til”, siger Linus Valdemar.

“Den maler et billede af flere forskellige unge kvinder, vi har mødt gennem livet – samlet i en kvinde.” uddyber Dan Joe og fortsætter: “En fri sjæl som er ung og ikke bekymrer sig om alt muligt, som man gør, når man bliver ældre. Vi slipper hverdagen lidt og er frie til at gøre lige præcis, hvad vi vil en enkelt aften på Young & High”.

Et hemmeligt våben

På “Young & High” smelter de to forsangeres stemmer sammen i en unison samklang, der understreger, at der i sandhed må være noget om den holistiske tanke, at helheden er mere end summen af delene.

Sammen bliver Dan Joe og Linus Valdemars stemmer et slags hemmeligt våben, der bryder rammerne for tid og rum, når de i 3 minutter og 55 sekunder inviterer dig til at slippe bekymringerne og nyde friheden – ligesom kvinden i sangen, eller som manden, der står af cyklen og shuffler midt på cykelstien i en tunnel lidt udenfor Odense i den lyrikvideo, der hører til sangen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here